Devlet Bahçeli’nin ‘Kahraman’ İlan Ettiği Kürşat Yılmaz Tahliye Edildi!

Devlet Bahçeli'nin 'Kahraman' İlan Ettiği Kürşat Yılmaz Tahliye Edildi!

MHP Lideri Devlet Bahçeli’nin ‘Kahraman’ ilan ettiği, “Çıkar amaçlı suç örgütü kurmak, yönetmek, nitelikli yağma, tehdit, kasten yaralama, kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma” gibi suçlardan Kocaeli F Tipi Cezaevi’nde tutuklu bulunan Kürşat Yılmaz, 32 yıllık cezadan beraat ederek tahliye oldu.

Kocaeli F Tipi Cezaevi’nde 30 Ekim 2005 tarihinden itibaren tutuklu bulunan Kürşat Yılmaz, “Çıkar amaçlı suç örgütü kurmak, yönetmek, nitelikli yağma, tehdit, kasten yaralama, kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma” gibi suçlardan 66 yıl 3 ay 15 gün hapisle cezalandırılmıştı.

2021 yılında Yılmaz’ın avukatlarının başvurusu üzerine yeniden yargılama talebi, dosyadaki bir kısım suçlar yönünden kabul edildi, 32 yıllık cezadan beraat etti.

Odatv’nin aktardığına göre, bu cezanın infazdan düşürülmesinin ardından kalan ceza yönünden infaz süresi tamamlanan Kürşat Yılmaz, güvenlik gerekçesiyle gece yarısı cezaevinden tahliye edildi.

BAHÇELİ İŞARET ETMİŞTİ

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli 2018 yılının Mayıs ayında Alaattin Çakıcı ve Kürşat Yılmaz’la ilgili sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, ”Peki, ülkü ve ülke sevdalısı olan, davalarının gözü kara yiğitleri olarak bilinen mesela Alaattin Çakıcı, mesela Kürşat Yılmaz, 100 bin ülkücünün imzasıyla aday gösterilseydi, bu kahramanlarımız için de cezaevinden çıkarılmaları için bir kampanya yapılacak mıydı?” ifadelerini kullanmıştı.

Bahçeli’nin işaret ettiği organize suç örgütü liderliğinden hüküm giymiş Alaattin Çakıcı da MHP ve AKP’nin hazırladığı infaz düzenlemesiyle 16 Nisan 2020’de tahliye edilmişti.

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!