Devlet Adamı Boş Konuşmaz!

Hakkari’de 24 askerimizin şehit edilmesi, 18 askerimizin yaralanması olayından sonra Cumhurbaşkanı , ”Şunu kimse unutmamalıdır ki bize bu acıyı çektirenler, misliyle çekeceklerdir. Devletimizi bu saldırılarla sarstıklarını zannedenler, hizaya getireceklerini zannedenler, göreceklerdir ki bu saldırıların intikamı çok büyük olacaktır ve misliyle de alınacaktır.” açıklamasını yaptı. Cumhurbaşkanı’ndan başka bazı bakanların açıklamaları da şöyle:
Devlet Bakanı Bülent Arınç: Bunu yapanlar ortaya çıkarılacak, kaynakları kurutulacak, hangi merkezden başlatıldığı takip edilecek. Bu acıları yaratanları Allah en kısa sürede helak etsin. Tüm imkânları kullanarak bu acılara son vereceğiz.
Ekonomi Bakanı Zafer ÇAĞLAYAN: Alçaklar dün Bitlis’te, bugün Hakkari’de ciğerimizi yaktılar ama şu bilinmeli ki; hiçbir şey bitmedi, daha yeni başlıyor. Şu da bilinmeli ki; bu kansızlardan bunun intikamı alınacak. Bunun hesabı soruluyor ve sorulmaya devam edilecek.
Dışişleri Bakanı Ahmet DAVUTOĞLU: Gerçekten üzücü bir olay. Şehitlerimize rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyorum. Konya’daki programlarımızı iptal ettik. Ankara’ya geçiyorum. Bu saldırıları yapanlar mutlaka en şiddetli şekilde cezalandırılacaklardır.
AB Bakanı ve Başmüzakereci Egemen BAĞIŞ: Bu, hiçbir şekilde teröre boyun eğmek olarak algılanmamalı. Terör örgütü şunu bilmelidir ki: Bugün bir dönüm noktasıdır. Bugünden itibaren hiçbir şey eskisi gibi olmayacak ve döner dönmez AB’nin ilgili yetkililerini arayarak artık daha fazla sessiz kalmalarına daha fazla seyirci kalmalarına müsaade etmeyeceğimizi de çok açık bir dille kendilerine aktaracağım. Başımız sağolsun. Ama, Türk milleti devlet olma geleneğini bin yılı aşkın bir süredir yürütmüş bir millettir. Çok daha acı günleri, çok daha zorlu koşulları atlatmıştır. Bunu da atlatacağız ve kaybeden devletimiz, milletimiz olmayacak, şundan kimsenin şüphesi olmasın ki; terör örgütü ve onları destekleyenler olacak. Başımız sağolsun.
Yukarıda verdiğimiz açıklamalar, sıradan insanların yaptığı açıklamalar değildir. Bilakis, bu açıklamalar Türkiye Cumhuriyeti’ni yöneten en tepedeki yetkililerin açıklamalarıdır. Bu açıklamaları yapanlar millete karşı çok büyük taahhüt altına girmişlerdir.. Açıklamalarda taahhüt edilen icraatlar özetle şunlardır:
1-Bu saldırıların yapılması emrini verenler ile saldırıları yapanlar tespit edilerek takip edilecek, yurt içinde veya dışında yakalanarak adalete teslim edileceklerdir.
2-PKK’nın yurt içi ve yurt dışındaki kaynakları, yuvaları, kampları vs. her türlü imkanı ve tesisi mutlaka yerle bir edilecektir.
3-PKK’ya destek veren ülkeler nezdinde gerekli girişimler yapılarak PKK’ya verilen desteğin kesilmesi sağlanacaktır.
4-Bütün bu icraatların sonucunda PKK terör örgütünün tasfiyesi sağlanacak ve milletimiz kesin olarak terör belasından kurtulacaktır.
Silvan saldırısından sonra Başbakan ERDOĞAN da benzer konuşmaları yapmış, ‘Bundan sonra artık her şeyin farklı olacağını,  ne terör örgütü ne de siyasi uzantılarının iyi niyet beklememelerini’ söylemişti. Bu konuşmadan sonra Kuzey Irak’a birkaç gün art arda hava saldırıları yapılmış, arkası gelmemişti. Sonradan Başbakan’ın açıklamalarının ve hava saldırılarının Silvan saldırısı sonrası yükselen toplumsal tansiyonu düşürmeye, argo deyimle ‘milletin gazını almaya’ yönelik olduğu anlaşılmıştı. Bu durum, vatandaşın Devlete ve Devlet Adamına olan güvenini çok önemli ölçüde sarsmıştır. Vatandaşlarımız ve özellikle şehit aileleri kendilerini yalnız, sahipsiz ve çaresiz hissetmeye başlamışlardır. Vatandaşların bu psikolojiye girmelerinin ileride ne gibi vahim sonuçlara yol açabileceğini şimdiden kestirmek zordur.
İşaret etmeye çalıştığım vahim sonuçların ortaya çıkmasının önlenmesi, vatandaşın yeniden Devletine ve Devlet Adamlarına güvenir hale gelebilmesi için yukarıda 4 maddede özetlediğim icraatların mutlaka ve mutlaka yapılması zorunludur. Çünkü, Sayın Cumhurbaşkanı ve Sayın  Bakanlar bu konuşmaları yapmakla millete karşı geri dönülemez, vazgeçilemez taahhütler altına girmişlerdir. ZİRA, DEVLET ADAMI BOŞ KONUŞMAZ .

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!