Denizli’de Mahalleli Ağaç Kesimine Karşı İmza Kampanyası Başlattı

Denizli'de Mahalleli Ağaç Kesimine Karşı İmza Kampanyası Başlattı

Denizli’de yeşil alanken imara açılan ve ağaçların kesildiği alanın acilen kamulaştırılmasını talep eden mahalle halkı, topladıkları 300’den fazla dilekçeyi valilik ve belediyeye teslim etti.

Denizli Merkezefendi ilçesi Adalet Mahallesi’nde yeşil alanken imara açılan ve ağaçların kesildiği alanın acilen kamulaştırılmasına mahalleli tepki göstererek imza kampanyası başlattı.

Yapılan basın açıklamasına mahallelinin yanı sıra Eğitim Sen Denizli Şubesi, Eğitim İş Denizli Şubesi, Büyük Menderes İnisiyatifi ve CHP’li meclis üyeleri de katıldı.

Mahalleli, şahsa satılan parktaki ağaçların kesimine karşı başlattıkları imza kampanyasında topladıkları 300’den fazla dilekçeyi açıklama sonrası Denizli Valiliğine ve belediyeye teslim etti.

Denizli Eğitim İş de mahalle halkıyla basın açıklaması yaparak duruma tepki gösterdi. Basın açıklamasını mahalleli yaşayan Hasan Durdu yaptı. Durdu, alanın ağaçlandırılmasının geçmişe dayandığını hatırlatarak “Yeşil alan ilan edilen yer, 2008 yılında mahalle halkının, Soroptimist Kulübü’nün ve DOÇEV’in katkılarıyla ağaçlandırılmıştır. Büyükşehir’e geçiş sürecinde, Denizli Belediyesi Meclis kararıyla, 2013 yılında, ticari alana dönüştürülmüştür. Karara ilişkin, yasal süreç içinde yapılan itirazlar ‘çocukların güvenliği’ gibi trajikomik bir gerekçeyle reddedilmiştir. 2014 yılında, ağaçlar belediye tarafından fiili olarak sökülmeye çalışılmış, fakat mahalle sakinlerinin tepkisi ve olayın basında büyük ses getirmesi sonucu bu girişimden vazgeçilmiştir. 1 Haziran 2021 tarihinde başlatılan kesim işlemine, mahalleliler tepki göstermiş ve gelinen süreçte, söz konusu yeşil alanın şahsa satıldığı öğrenilmiştir” diye konuştu. Basın açıklamasının ardından toplanan imzaları yetkililere ulaştırmak için önce Büyükşehir Belediyesi’ne daha sonra da valiliğe gidileceği belirtildi.

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!