Deniz Kuvvletlerinden KHK ile atılan FETÖ’cü subay Haşim Türker, Üsküdar Üniversite’nde ders veriyor

üsküdar üniversitesi fetö haşim türker
üsküdar üniversitesi fetö haşim türker

Müstafi Tümamiral Cihat Yaycı, geçtiğimiz günlerde bir basın duyurusu yayınladı. Yayınlanan basın duyurusunda Deniz Kuvvetlerinden FETÖ’cü olduğu için atılan Haşim Türker’in Üsküdar Üniversitesi’nde araştırma görevlisi olarak ders verdiği yer alıyor.

FETÖ’cü subay Hakim Türker, 14 Temmuz 2017 tarihinde yayınlanan 692 Sayılı Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile TSK Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’ndan atılmış. İhraç kararına karşı OHAL Komisyonuna başvurup bu başvuru da reddedilmiş.

Haşim Türker aynı zamanda FETÖ’cü olduğunu kabul etmiş ve itirafçı olmuş. Verdiği ifadede ByLock kullanıcısı olduğunu itiraf eden Haşim Türker, ankesörlü telefonla yaptığı görüşmeleri de kabul etmiştir.

KHK ve ihraç listesi

Bu yayınlanan KHK’da Galatasaraylı futbolcular Hakan Şükür ve Arif Erdem’e verilen madalyaların geri alınma emri de var. KHK’da ayrıca eski İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu da yer alıyor.

14 Temmuz 2017 tarihinde yayınlanan 692 Sayılı Kanun Hükmünde Kararname:

https://www.resmigazete.gov.tr/eskiler/2017/07/20170714M1-1.htm

İhraç Listesi:

http://213.14.3.44/20170714/20170714M1-1-1.pdf

 

Özgeçmişinde Yarbay rütbesi ile emekli olduğu yazıyor

Haşim Türker’in Üsküdar Üniversitesi’nin sitesinde yer alan özgeçmiş “2017 yılında Yarbay rütbesi ile emekli olmuştur” yazıyor. Oysa Haşim Türker, 14 Temmuz 2017 yayınlanan bir KHK ile Ordu’dan ihraç edilmiş.

Haşim Türker'in Üsküdar Üniversitesi'ndeki özgeçmişi
Haşim Türker’in Üsküdar Üniversitesi’ndeki özgeçmişi

Cihat Yaycı’nın basın duyurusundan bir bölüm:

“Haşim Türker  FETÖ/PDY üyesi olma suçundan hakkında kamu davası açılarak yargılanmıştır. İtirafçı ifadelerinde ismi geçen, ByLock kullanıcısı olan, ankesörle aramaları tespit olunan şahsın, yargılama kapsamında tutuklandığı sonrasında salıverildiği neticeten hakkında hüküm verildiği verilen hükmün henüz kesinleşmediği fakat dosyanın Yargıtay’da olduğu bilinmektedir.”

“Tüm bu iltisakı kanıtlayan duruma rağmen Haşim Türker’in Yükseköğretim Kurulu (YÖK) denetiminde eğitim ve öğretim faaliyetini yürüten Üsküdar Üniversitesi’nde öğretim görevlisi olarak çalıştığı, bu kapsamda genç öğrencilere eğitim ve öğretim verme ve bir anlamda onlarla doğrudan bağ kurma imkanın verildiği de izahtan varestedir. Hal böyle iken  Üsküdar Üniversitesi tarafından müvekkilime Üsküdar 5.Noterliği’nin 14.08.2023 tarih 35399 Yev. No’lu ihtarnamesi keşide edilmiş bu konularda konuşmaması gerektiği belirtilerek üstü kapalı olarak tehdit edilmiştir.”

 

Haşim Türker'in FETÖ'den ihraç edildiği KHK listesi
Haşim Türker’in FETÖ’den ihraç edildiği KHK listesi

 

 

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!