Deniz Kuvvetleri’nde FETÖ gözaltıları

Deniz Kuvvetleri'nde FETÖ gözaltıları

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’ndan yapılan yazılı açıklamaya göre; Terör Suçları Soruşturma Bürosu’nca yürütülen soruşturmada, 19’u subay/astsubay, 30’u daha önce ilişiği kesilmiş askeri öğrenci ile 1’i askeri öğrenci sorumlusu ‘mahrem imam’ toplam 40 şüphelinin, FETÖ silahlı terör örgütünün Deniz Kuvvetleri Komutanlığının ‘mahrem hizmetler’ olarak adlandırılan yapılanmasıyla iltisakı ve irtibatı olduğu belirlendi.

Şüphelilerin, Ankara genelinde çeşitli semtlerde bulunan büfe, bakkal, market gibi umuma açık iş yerlerinde bulunan kontörlü sabit hatları kullanarak, sivil imamlar ile iletişim sağladıkları ve haberleştikleri tespit edildi. Daha önce yürütülen soruşturmalar kapsamında örgüt mensubu olduklarına dair ifadeler bulunan 40 şüpheli hakkında Ankara merkezli 7 ilde gözaltı kararı verildi. Ankara İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılıkla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, şüphelilerin yakalanması için çalışma başlattı.

Diğer yandan, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, FETÖ’nün sözde askeri mahrem yapılanmasında askerlerle ilgilenen “sivil imam” oldukları değerlendirilenler ile 17/25 Aralık süreci sonrası örgüt içerisinde “Bölge Talebe Mesulü” gibi görevler alıp içeriksiz ve ID’siz ByLock kayıtları bulunanlar olmak üzere 13 şüphelinin yakalanmasına yönelik iki ayrı soruşturma dosyası üzerinden gözaltı kararı verdi.

Şüphelilerin yakalanması için harekete geçen İstanbul Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, İstanbul merkezli 7 ilde operasyon başlattı.

 

Kaynak: Veryansın TV

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!