Deniz Baykal’ın Vekilliğinin Düşürülmesi İçin Başvuruda Bulunuldu: 2018’den İtibaren Ödenen Maaşları Faiziyle Geri Alınsın

Deniz Baykal'ın Vekilliğinin Düşürülmesi İçin Başvuruda Bulunuldu: 2018’den İtibaren Ödenen Maaşları Faiziyle Geri Alınsın

CHP’li Deniz Baykal’ın vekilliğinin düşürülmesi ve 2018’den itibaren ödenen maaşların faizi ile birlikte geri alınması için başvuruda bulunuldu.

Halkın Kurtuluş Partisi (HKP), sağlık sorunları nedeniyle 21 Şubat 2019’da TBMM’de yemin etmesinin ardından Meclis’e gelemeyen Deniz Baykal’ın vekilliğinin düşürülmesi ve 2018’den itibaren ödenen maaşların faizi ile birlikte geri alınması için başvuruda bulundu.

HKP Genel Sekreter Yardımcısı ve İzmir İl Başkanı Av. Tacettin Çolak, Deniz Baykal hakkında hazırladıkları dosyayı dün İzmir PTT Pasaport Şubesi’nden Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı’na gönderdi.

‘Görevini ifa edemediği açıktır’

TBMM Başkanlığı’na verilen dilekçede, şu ifadelere yer verildi:

“Deniz Baykal’ın rahatsızlığı tabi ki her insanın başına gelebilecek insani bir durumdur. Sağlığına kavuşması yönündeki temennilerimizle birlikte kendisine acil şifalar dileriz. Ancak Deniz Baykal’ın, seçim öncesinde var olan ve hâlâ devam etmekte olan sağlık sorunları nedeniyle meclisteki milletvekilliği görevini ifa edemediği açıktır.”

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!