DEAŞ’a ait flash bellek deşifre ediliyor

featured

2022 yılında Kilis’te gerçekleştirilen bir operasyonda, DEAŞ’a ait olan bir flash bellek ele geçirilmişti. Polisin ihbar üzerine gittiği adreste bulduğu diskte, örgüte ait birçok veri bulundu. Bellekte, sözde Şam vilayetinin 2019-2021 arasındaki yürüttüğü faaliyetler, örgüt mensuplarının yazışma ve özgeçmişleri ile örgüte katılırken vermiş oldukları referanslar ele geçirildi.

Emniyet Genel Müdürlüğü Terörle Mücadele Daire Başkanlığı, DEAŞ’a ait sözde Şam vilayetinin yapılanmasını deşifre etti. Ekipler, 2022 yılı başında ihbar üzerine Kilis’te bir adrese baskın düzenledi. Emniyet güçleri, adreste 128 GB boyutunda flash bellek buldu. Yapılan incelemeler sonucu, bellekte DEAŞ üyelerine ait bilgi ve talimatlar bulunduğu belirlendi. Arapça yazılmış belgelerin içinde bulunduğu disk, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na devredildi.

Disk üzerinde yapılan incelemeler sonucu, örgütün sözde Şam vilayetinin 2019-2021 yılları arasındaki faaliyetlerini ortaya döken 70 bin örgüt içi yazışma deşifre edildi. Örgüt içi yazışmaların yanı sıra, örgüt mensuplarının özgeçmişleri, örgüt içi emir ve talimatların da diskte yer aldığı belirlendi. Mesajların incelenmesi sonucu, örgüt içi kararların gizlilik kuralları içinde belirli bir hiyerarşik düzen takip edilerek verildiği anlaşıldı. Özgeçmiş belgelerinin incelenmesiyle, örgütün katılımda bulunmak isteyen teröristlerden DEAŞ içerisinden referans göstermelerini istediği ortaya çıktı.

Ortaya çıkartılan flash bellekteki listelerin ele geçirilmesi sayesinde, Türkiye’de çok sayıda DEAŞ’lı terörist yakalandı. Ayrıca, diskte örgütün saldırılarına dair taktikler, yeni örgüt üyelerine verilecek olan eğitimlere dair de önemli bilgiler bulunduğu belirtiliyor. Örgütün patlayıcı maddeler üretmek için uzmanlık alanları oluşturduğu ve havacılık alanına yoğunlaşarak eleman yetiştirilmesi için eğitimler düzenlediği de kaydedildi.

DEAŞ tarafından gerçekleştirilecek terör saldırılarında eylem hedefleri olarak 4 başlık belirlendiği, bunların “askeri, ekonomik, medya ve ortak hedefler” olarak sıralandığı anlaşıldı. Şu ana kadar erişilen belgelerin kalanının incelenmesiyle binlerce DEAŞ’lı teröristin kimlik bilgisine erişileceği belirtiliyor.

 

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!