DEAŞ Suriye’de aşiret liderlerini hedef alıyor

DEAŞ Suriye’de aşiret liderlerini hedef alıyor

Şarkul Avsat’ın aktardığı habere göre, Suriye İnsan Hakları Gözlemevi, DEAŞ’ın Suriye’nin doğusundaki aşiret liderlerini hedef aldığını bildirdi.

Gözlemevi’nden dün yapılan açıklamada, DEAŞ unsurları, Suriye’nin Deyri Zor kırsalının doğusundaki El-Havayic köyü yakınında Akidat aşireti yöneticilerini taşıyan araca makineli tüfeklerle ateş açtı. Saldırıda aracın şoförü ve aşiret liderinin dayısı hayatını kaybederken, aşiret liderinin kardeşi de yaralandı.

Saldırının, Suriye Demokratik Güçleri’nin (SDG) kontrol ettiği bölgede gerçekleştiğine dikkat çekilen açıklamada, yaralıların Suriye rejiminin kontrolündeki Meyadin kentindeki hastaneye kaldırıldığı belirtildi.

Deyri Zor’a bağlı Dahla köyünün muhtarı da Cuma günü sabah namazı için camiye gittiği sırada motosikletli iki kişinin düzenlediği silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetti. Muhtar aynı zamanda Bekkare aşiretinin önde gelen isimleri arasında yer alıyordu.

Gözlemevi’nin aktardığına göre, Haseke, Rakka, Deyri Zor, Halep ve SDG’nin kontrolündeki Menbiç kentinde hizmet sektöründeki yetkililer, petrol işçiler, siviller ve savaşçıların aralarında yer aldığı 551 kişi DEAŞ tarafından suikasta uğradı.

Gözlemevi daha önceki bir açıklamasında, DEAŞ’ın düzenlediği saldırılarda 360 SDG savaşçısı ve Uluslararası Koalisyon güçlerinden 4 askerin hayatını kaybettiğini bildirilmişti.

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!