Davutoğlu’nda Kürt Devleti’ne Yeşil Işık: Türkiye Saygı Göstermeli!

Davutoğlu'nda Kürt Devleti'ne Yeşil Işık: Türkiye Saygı Göstermeli!

Gelecek Partisi lideri Ahmet Davutoğlu Rudaw’a verdiği röportajda Suriyelilerin Kürtler için federasyon kararı alması halinde Türkiye’nin buna saygı göstermesi gerektiğini savundu.

Gelecek Partisi lideri Ahmet Davutoğlu, Barzanilerin kanalı Rudaw’a verdiği röportajda tepki çeken açıklamalarda bulundu.

Rudaw’ın haberine göre Davutoğlu, Suriyeli Kürtlerin Türkiye için tehdit olmadığın söyleyerek, Suriyelilerin Kürtler için federasyon kararı alması halinde, Türkiye’nin güvenlik tehdidi olmaması koşuluyla saygı göstermesi gerektiğini savundu.

Diyarbakır’a büyük önem verdiğini belirterek, “Amed” ismini de memnuniyetle kullanabileceğini söyleyen Davutoğlu, “Kürdistan Bölgesi ile ilişkiler benim dönemimde gelişti” dedi.

Davutoğlu, Türkiye’nin mevcut durumda Irak Kürt Bölgesel Yönetimi’ne yaklaşımını eleştirirken, anadilde eğitimi desteklediğini belirtti.

Davutoğlu, “Dünyadaki en büyük Kürt şehri İstanbul’dur. Erbil’den de, Diyarbakır’dan da daha çok Kürt İstanbul’da yaşıyor. Aynı sınıflarda eğitim görüyor. Değişik kökenli öğrenciler bunlar. Yani Çerkezi, Türkü, Arnavutu, Kürdü, hepsi beraberler. Dolayısıyla anadilde eğitim ve öğretim konusu, anadilin kullanılması konusunu insan hakları çerçevesinde ele alıyoruz. Nasıl uygulanacağı, nasıl yapılacağı hususlarını hep beraber değerlendirmek, istişare etmek lazım. Ama anadilin ret edilmesi, insan hakları ihlalidir. Anadilin öğretilmesi ve kullanılması bir insan hakları meselesidir.” ifadelerini kullandı.

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!