Davutoğlu Kars’a Aday Olsun!

Başbakan ERDOĞAN bazı bakanları Belediye başkan adayı yaptı. Önümüzdeki günlerde kabinede bir değişiklik yapılacağı kesin. Başbakanın bu vesileyle Dışişleri bakanı Ahmet DAVUTOĞLU’nu görevden alması hem partisi, hem de Türkiye acısından isabetli olacaktır.

Davutoğlu, birileri tarafından “bütün zamanların en başarılı bakanı” ilan edilmişti. Dış politikamızın geldiği noktaya baktığımızda, Davutoğlu’nun Mustafa BALBAY’ın tanımladığı gibi aslında bir “AVUTOĞLU”olduğu açıkça görülür.

Yüzlerce yıllık köklü diplomasi geleneğine sahip koskoca Türkiye’nin düştüğü duruma bakınız. Devletlerin meşru yönetimlerini karşımıza almışız, ülkelerine karşı ayaklanan terör örgütleriyle ise işbirliği halindeyiz.
Bu dışişleri bakanı yüzünden Türkiye gittikçe yalnızlaşıyor.

AKP iktidarının SURİYE’de düşürüldüğü tuzak, Türkiye’nin milli birliğini tehdit edecek sonuçlar doğurdu. Başbakan ERDOĞAN iki buçuk yıl önce meydanlarda “Ey Esed gideceksin”diye bağırıyordu. Şüphesiz başbakanı umutlandıran dışişleri yönetimidir. Oysa Tam tersi oldu. Tayyip ERDOĞAN yedi ay sonra gidecek, ama ESAD yerinde.

AB ile ilişkiler neredeyse bitme noktasında. Başbakan ERDOĞAN Rusya devlet başkanına “Bizi Şanghay’a alın AB sıkıntısından kurtarın”dedi. Demek ki sıkıntı büyük.

AKP’nin Kıbrıs politikası tam bir fiyasko. Çözümsüzlük çözüm değildir dediler.11 yıl içinde bir adım ilerleyemediler.

Büyük Osmanlıyı yeniden kurmak hayaliyle Arap ülkelerine yöneldik. Önceleri Arap kamuoyunda Tayyip beye karşı biraz ilgi vardı. AKP’nin ABD politikalarının bölgedeki takipçisi olduğu anlaşılınca Arap ülkelerinde de ülkemize karşı güvensizlik başladı.

Bu arada Orta Asya Türk Devletleri ihmal edildi, İlişkiler gevşedi. Dimyata pirince giderken, evdeki bulgurdan olduk.

Batılı bazı yazarlar Türkiye’nin Orta Doğu’ya “İslami”yaklaştığını ileri sürüyorlar. Oysa DAVUTOĞLU İslami yaklaşımlar örtüsü altında İsrail ve ABD güdümlü politika yürütmektedir. Bu ikiyüzlü politikanın foyası çok çabuk ortaya çıktı.

Mısır’da Müslüman kardeşler odaklı popülist siyaset koskoca bir devleti karşımıza almamıza neden oldu. ABD bile askeri yönetime temkinli yaklaşırken DAVUTOĞLU’nun işgüzarlığı çok olumsuz sonuçlar doğuracaktır.

DAVUTOĞLU politikası iflas etmiştir. Bunu görmek için diplomat veya uzman olmaya gerek var mı? Türkiye kuşatıldı, yolları kesildi. Bu yanlış politikanın Türkiye ekonomisine verdiği zararların belirtileri ortaya çıkmaya başladı bile. İşadamları çok zor durumdalar.

Sayın başbakan, Anlaşıldığı kadarıyla Kars belediye başkan adayını belirlemede de sıkıntı içindesiniz. Şanhhay’a girmek Türkiye’yi sıkıntılardan kurtarmaz. Siz şu Davutoğlu’nu Kars’a belediye başkan adayı yapma bahanesiyle görevden alın. Siz de kurtarın, biz de, Türkiye’de, Müslüman ülkeler de. Seçilebilir mi? Bak ona karışmam, zira Kars’ta durumunuz Suriye’deki kadar zor.

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!