Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Altun;”Ülke dışından fonlanan medya ile ilgili yeni düzenlemelere ihtiyaç var.”

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Altun;

Cumhurbaşkanlığı, basın özgürlüğünün abluka altına alındığı ülkede şimdi de yabancı sermayeli haber kuruluşlarını denetlemek için ABD tarzı bir düzenleme getirileceğini duyurdu.

Yapılan açıklamada Türkiye’nin yakında ülke merkezli yabancı sermayeli medyayı düzenleyeceğini ve onlardan altı ayda bir faaliyetleri hakkında ayrıntılı bir rapor sunmalarını isteyeceğini duyurdu.

Duyuru, yerel Türk medyasının özel yardım kuruluşu ABD merkezli Chrest Vakfı’nın 2001 yılından bu yana bağımsız Türk haber kuruluşlarına on binlerce dolar değerinde bağışta bulunduğunu açıklaması ardından geldi. Kuruluşlar arasında, Medyascope, Bianet, Serbestiyet ve video haber yapma platformu, 140Journos yer alıyor.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, “Yeni kılık altında beşinci kol faaliyetlerine izin vermeyeceğiz. Ülke dışından fonlanan medyayla ilgili düzenlemelere ihtiyaç var’.” dedi.

Altun, “Yabancı devletler ve enstitülerle faaliyet gösteren medya kuruluşlarıyla ilgili yeni bir düzenlemeye ihtiyaç var. Bunun bir örneğini, yabancı devlet fonlu medya kuruluşlarının ABD hükümetini faaliyetleri hakkında bilgilendirmek zorunda olduğu Amerika Birleşik Devletleri’nde görebilirsiniz.” ifadelerini kullandı.

 

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!