Cumhurbaşkanı Yardımcısı’ndan Afganistan Açıklaması: Diğer Ülkeler Anında Çekilirken Biz Çekilmedik

Oktay: Sudan’da ilk etapta 1 milyon dönüm tarım arazisi ülkemiz tarafından işlenmeye tahsis edildi

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Afganistan’da yaşanan gelişmelerle ilgili, “Afganlar her zaman birlik ve beraberlik içerisinde dayanışma halinde olduğumuz millettir. Bu zor zamanlarında bu dayanışmayı göstermiş bulunmaktayız. Diğer ülkeler anında çekilirken, biz çekilmedik. Orada hizmetlerimizi devam ettirdik” dedi.

Oktay, Nevşehir’de Valiliği ziyaret ederek, Şeref Defteri’ni imzaladı ve Vali İnci Sezer Becel ile bir süre görüştü.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay, belediyeden çıkışında gazetecilere açıklamalarda bulundu.

– Afganistan’daki terör saldırıları

Bir gazetecinin Afganistan’da dün yaşanan terör saldırılarına ilişkin sorusu üzerine Oktay, saldırıyı kınadığını belirtti.

Oktay, “Son derece üzücü. Türkiye olarak her zaman ifade ettik, terörün ırkı olmaz, dini olmaz, cinsiyeti olmaz, ‘senin teröristin, benim teröristim’ olmaz. Türkiye, hiçbir şekilde de ayrım yapmadan coğrafya ve hele hele inanç ayrımı yapmadan terörizm ile daima mücadele etmiştir. Bugün de Türkiye aynı duruşunu net bir şekilde ifade ediyor. Dün itibarıyla açıkladık askerimizi oradan çekiyoruz. Bizim askerimizin ve her bir personelimizin canı son derece önemlidir.” diye konuştu.

Afganistan’daki uluslararası havalimanının işletilmesi ile ilgili Taliban’dan talep geldiğini aktaran Oktay, sahada yeni bir durumun ortaya çıktığını, güvenlik şartları olgunlaştığında yeni değerlendirmelerin yapılacağını, Dışişleri Bakanlığı ve ilgili birimlerin gerekli görüşmeleri sürdürdüğünü söyledi.

“Türkiye’den olan gerek güvenlik güçlerimiz, gerek diğer personel olarak, patlamada herhangi bir ne zayiatımız, ne de herhangi bir sıkıntımız var.” diyen Oktay, şöyle devam etti:

“En kısa sürede de yine Türkiye’ye sağ salim getiriyor olacağız. Oradan önce İslamabad’a sonra da THY ile Türkiye’ye uçuşlarını güvenli şekilde sağlıyor olacağız. Ümidimiz Afganistan’da şiddetin bir an önce dinmesi ve belirsizliğin ortadan kalkması ve birlikte çalışılabilecek güvenli ortamın oluşmasıdır. Afganistan ve Afgan kardeşlerimiz bizim için önemli. Afganlar, her zaman birlik beraberlik ve dayanışma içerinde olduğumuz bir millettir. Biz bu dayanışmayı yine gösterdik. Diğer ülkeler çekilirken, büyükelçiliğimizi uluslararası havalimanına aldık, orada hizmetlerimizi devam ettirdik. Şartlar uygun olduğu zaman da neler yapabiliriz değerlendireceğiz, kararımızı verip ona göre yolumuza devam edeceğiz.”

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!