Cumhurbaşkanı, “Müzik İnkılabı Türkiye’nin Üzerine Karabasan Gibi Çöken Jakoben Zihniyet”

Cumhurbaşkanı,
CUMHURBASKANLIGI SENFONI ORKESTRASI'NIN YENI KONSER SALONU, CUMHURBASKANI ERDOGAN'IN KATILDIGI TORENLE ACILDI. FOTO-ANKARA-DHA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, inşaatı tamamlanan Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası (CSO) yeni konser salonunun açılışına katıldı.

Erdoğan, Türkiye’de bir dönem müzik inkılabı adı altında Türk halk ve sanat müziğinin alaturka müzik denilerek yasaklandığını belirterek, “Türkiye’nin üzerine karabasan gibi çöken jakoben zihniyetten, maalesef Türk müziği de payını almıştır. Milletin değerlerini, milletin zevk ve kültürünü gerilik emaresi olarak gören bu anlayış, sanat hayatımızın çölleşmesine neden olmuştur” dedi.

Programı koronavirüs salgını nedeniyle kısıtlı katılımla gerçekleştirmek zorunda kaldıklarını kaydeden Erdoğan, “Salgının tüm dünyada vahim boyutlara ulaştığı bu sıkıntılı dönemi, hep birlikte tedbirlere uyarak en kısa zamanda atlatmayı ümit ediyoruz. Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası’na layık bir konser alanı ihtiyacı, yıllardır gündemde olan bir konuydu. Göreve geldiğimizde yeni bina ile ilgili yarım yamalak da olsa bazı fizibilite çalışmaları yapılmıştı. Bu çalışmaları yeniden ele alarak eksikleri giderdik. Yüklenici firmalardan kaynaklı bu sorunları çözerek projeye hız verdik. Bugün CSO’yu şanına yanaşır bir binaya kavuşturma yanında, şehrimizin sembollerinden olacak modern bir mimari eseri de ülkemize kazandırmış oluyoruz” dedi.

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!