Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türk Dünyası Ali Nişanı Takdim Töreni’nde konuştu

featured

Erdoğan’ın konuşmasından bazı satır başları şöyle:

“Ekonomiden sağlığa, spordan kültüre, siyasetten ticarete vatandaşlarımızın hayatına dokunan tüm alanlarda entegrasyon için sarsılmaz bir iradeye sahibiz. Teşkilatımızın uluslararası alandaki görünürlüğünün de her geçen gün arttığını memnuniyetle müşahede ediyorum.  Ortak çaba ve özverimizin ürünü olan teşkilatımızın bu seviyeye ulaşmasında emeği geçen  herkese bu vesileyle bir kez daha teşekkür ediyorum. Mevcut zorlukların ve meydan okumaların üstesinde müşterek gayretlerimizle geleceğimize can-ı gönülden inanıyorum. Özellikle de bu organizasyonda gerçekten ev sahibi konumunda olan Şevket Mirziyoyev kardeşime çok teşekkür ediyorum.

Karabağ’da çok ciddi bir mücadele sürdüren ve bu mücadeleyi alt yapısı ve üst yapısıyla en güzel şekilde devam ettiren İlham Aliyev kardeşimi bu esnada iki yıldır neler başardığını, neleri ortaya koyduğunu görüyoruz. Şu an itibariyle defaatle oradaki törenlere de katılmak suretiyle neler yapıldığını görme imkanım oldu. Bunları yerinde görünce de bir Türk olarak iftihar ettim. Bu kadar kısa zamanda bu kadar başarı hakikaten bizlere gurur vesilesi oluyor. Özbekistan’da da bütün fiziki alt yapı, üst yapıda çok ciddi bir değişim, dönüşüm görüyoruz.

Avrupa Birliği kapısında 52 yıldır bizi süründürdüler, hala aynı şeyi yapıyorlar ama biz de onlara gerekeni gerektiği zamanda cevabını vereceğiz. Bu ödül, şahsıma büyük bir sorumluluk yüklemektedir. Halklarımız arasındaki dayanışmanın güçlendirilmesine, devletlerimiz arasındaki ilişkilerin geliştirilmesine ve teşkilatımızın uluslararası itibarının daha da artırılmasına yönelik gayretlerimizi artırmakta kararlıyız, kararlıyım.”

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!