Cumhurbaşkanı Erdoğan, OECD 60. yıldönümü kutlama mesajı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, OECD 60. yıldönümü kutlama mesajı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip  Erdoğan, OECD ‘nin 60. Yıldönümü için bir video gönderdi.

Erdoğan,”Başlangıcından itibaren üyesi olduğumuz İktisadi İşbirliği Ve Kalkınma Teşkilatı OECD’nin 60 yılını kutluyorum.

Türkiye olarak dengeli ekonomik büyüme ile OECD de etkin bir işbirliği ve dayanışma sergiliyoruz.

OECD, hazırladığı antlaşmalar, oluşturduğu standartlar ile paylaştığı tavsiye ve istatistiki tahlillerle önemli bir aktör olduğunu kanıtlamıştır.

Covid-19 salgını ne kadar kırılgan bir dünya yaşadığımızı ve birbirimizle ne kadar bağlı olduğumuzu bir kez daha gösterdi.

Türkiye olarak insamızın sağlığı için tüm önlemleri alırken ekonomiyi sekteye uğratmayacak önlemler aldık.  Ekonomik İstikrar ve Sosyal Koruma Kalkanı paketleri ile işçimizin, esnafımızın ve dezavantajlı kesimlerin yanında olduk. Hem kamu hem özel sektörümüz yatırımlarını arttırarak sürdürüyor.” İfadlerini kullandı.

Cumhurbaşkanı, Türkiye’nin küresel sorumluluk bilinciyle uluslararası dayanışmada şimdiye kadar 156 ülke ve 9 uluslararası kuruluşa yardım ettiğini, kriz halinde hayata geçirilen bu işbirliği ve dayanışmanın kalıcı olmasını temenni ettiğini belirtti.

Erdoğan, “G20 Liderler Zirvesi’nde de değindiğim gibi uluslararası işbirliği gelişmekte olan ülkeler ile mülteciler ve yerlerinden edilmiş kişiler öncülenerek yürütülmelidir.” sözleri ile sığınmacı ve mülteciler konusunda işbirliğine gidilmesi ve bu konuda OECD’nin öncü olması gerektiğini de ifade etti.

Cumhurbaşkanı, OECD Genel Sekreteri’ne de hizmet döneminde, üye ülkeleri ortak çalışma anlayışıyla mutabakata sevk ettiği için tebrik ettiğini bildirdi.

 

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!