Cumhur İttifakı ve Kabine sessizliğe büründü

Cumhur İttifakı ve Kabine sessizliğe büründü

Merkez Bankasının faizi indirme kararının ardından döviz ve altındaki tırmanışa muhalefet partilerinin liderlerinden sert tepkiler gelirken, Cumhurbaşkanı Erdoğan, MHP lideri Bahçeli ve Kabine üyeleri hiçbir değerlendirmede bulunmadı.

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulunun (PPK), politika faizi olan bir hafta vadeli repo ihale faiz oranını yüzde 16’dan yüzde 15’e indirmesi, ardından da döviz ve altının tırmanışa geçmesine, muhalefet partilerinin liderleri sosyal medya hesaplarından yaptıkları paylaşımlarla sert tepki gösterdi.

Buna rağmen Cumhur İttifakı’nın liderleri AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, gün içinde şahsi sosyal medya hesaplarından hiçbir değerlendirmede bulunmadı. Aynı şekilde Cumhurbaşkanlığı ve AK Parti’nin sosyal medya hesaplarında da tam bir sessizlik hakimken, MHP’nin kurumsal hesabından sadece “Türkiye Etik Kurulu Kanun Teklifi MHP Lideri Bahçeli’ye sunuldu” paylaşımı yapıldı.

Cumhur İttifakı’na desteği bilinen Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici ise sosyal medya hesabından Sivas Halk Otobüsleri Kooperatif Başkanı ve heyetinin ziyaretini paylaştı.

Bakanlar

Liderler gibi Cumhurbaşkanlığı Kabinesi üyeleri de tam bir sessizliğe büründü. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli ve Ticaret Bakanı Mehmet Muş son 24 saatte hiçbir paylaşımda bulunmadı.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, TBMM yılı Plan ve Bütçe Komisyonu’nda bakanlığın 2022 yılı bütçesi görüşmelerine katıldı. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu İtalya, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu Moldova temaslarını paylaştı. Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet M. Kasapoğlu, Naim Süleymanoğlu’nu rahmetle anarken, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, 20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü etkinliği ve Konya’da AK Parti Teşkilat Akademisi konuşması, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, HIMSS Avrasya 2021 açılış konuşması, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank ise İstanbul’da Mesleki ve Teknik Eğitim İş Birliği Protokolü imza törenine ilişkin paylaşımlar yaptı.

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer ile Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar’ın ise kişisel sosyal medya hesapları bulunmuyor.

Kaynak:AjansBizim

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!