Covid-19 Türkiye ve Dünyada Son Durum

Covid-19 Türkiye ve Dünyada Son Durum

Sağlık Bakanlığı, son 24 saatte 18 kişinin korona virüsten hayatını kaybettiğini, toplam can kaybının 4 bin 825 olduğunu açıkladı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, “Artışlar belli bölgelerde yoğunlaşıyor” dedi. Bugün toplam 42 bin 32 test yapılırken, bin 592 yeni vaka tanısı konuldu.

ABD’deki Johns Hopkins Üniversitesi’nin verilerine göre, dünya genelinde şu ana kadar 8 milyon 34 bin kişide yeni tür koronavirüs SARS-CoV-2 tespit edildi. Bu virüsün yol açtığı COVID-19 hastalığı nedeniyle yaşamını yitirenlerin sayısıysa 436 bin 400’ü aştı.

En fazla vakanın görüldüğü ve en çok can kaybının yaşandığı ülke ABD.  ABD’de şimdiye kadar 2.1 milyondan fazla vaka kaydedilirken 116 bini aşkın insan da bu hastalık nedeniyle hayatını kaybetti. Washington Üniversitesi’ndeki IHME Enstitüsü, ABD’deki can kaybının 1 Ekim’e kadar 200 bini geçebileceği yönünde tahminde bulunuyor.

En fazla vaka görülen ülkeler sıralamasında Türkiye, 180 bine yaklaşan vaka sayısıyla 12’nci basamakta. Almanya ise 187 bin vakayla 11’inci sırada. Almanya, 8 bin 807 can kaybıyla ölüm sayısı bakımından da 11’inci basamakta. Koronavirüsten 4 bin 825 kişinin hayatını kaybettiği Türkiye ise 17’nci sırada.

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) dün yaptığı açıklamada, birçok ülkede önlemler gevşetildiği için vaka sayılarındaki artışın hızlandığını ve son iki haftada dünya genelinde her gün yaklaşık 100 bin yeni vaka kaydedildiğini duyurdu.

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!