Çocuğuna şiddet uygulayan kadın için Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’ndan açıklama

Sosyal medyada gündem olmuştu: Çocuğunu öldüresiye döven kadın tutuklandı

Kocaeli’nin Körfez ilçesinde Nurcan S.’nin kızına şiddet uyguladığı görüntüler, sosyal medyada büyük tepki toplamıştı.

BAKANLIKTAN AÇIKLAMA GELDİ

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Kocaeli’nde Nurcan Serçe’nin kızına şiddet uyguladığı görüntülerle ilgili yazılı açıklama yaptı. Açıklamada, söz konusu olayın Kocaeli’nde Temmuz 2020’de yaşandığı belirtilerek, şöyle denildi:

“KORUMA VE BAKIM ALTINA ALINMIŞLARDIR”

“Görüntülerdeki çocuğumuz ve kardeşleri, 21.07.2020 tarihinde haklarında alınan bakım tedbiri kararı ile ivedi olarak Bakanlığımız tarafından koruma ve bakım altına alınmışlardır. Çocuklarımız halen kuruluş bakımında ve devlet korumasındadır. Çocukların annesi N.S. hakkında ise adli süreç devam etmektedir. Hukuki süreç, avukatlarımız kanalıyla da takip edilmektedir. Her çocuğumuz biricik ve kıymetlidir. Çocuklarımızın fiziksel ve psikolojik gelişimini olumsuz yönde etkileyecek her türlü şiddetin her zaman karşısında durmaya, çocuklarımızı himaye etmeye devam edeceğiz.”

NE OLMUŞTU?

Yaklaşık 3 ay önce meydana geldiği belirtilen olayın görüntüleri, kısa sürede yayıldı. Görüntüleri izleyen kullanıcılar, büyük tepki göstermişti.

Görüntülerde, Nurcan S.’nin kızına şiddet uyguladığı ve nefessiz bırakmaya çalıştığı görüldü. Nurcan S.’nin, bu sırada evde bulunan, ailenin diğer üyeleri olduğu tahmin edilen kişileri de zaman zaman bağırarak tehdit etmesi de görüntülere yansımıştı. Sosyal medyada, Nurcan S.’nin tutuklanması için de çağrılar yapılmıştı.

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!