Çin’in İran ile Suudi Arabistan arasındaki arabuluculuğuna övgü

featured

İran, Suudi Arabistan ve Çin dün ortak bir bildiri yayımlayarak, İran ile Suudi Arabistan’ın diplomatik ilişkilerin yeniden başlatılması konusunda anlaştığını, iki ülkenin karşılıklı olarak büyükelçiliklerini ve temsilciliklerini yeniden açacağını duyurdu.

İran ve Suudi Arabistan yetkilileri, iki taraf arasındaki diplomatik ilişkilerin yeniden başlatılmasında oynadığı aktif rolden dolayı Çin’e teşekkür etti.

Suudi yetkililer, Çin liderinin önerdiği iyi komşuluk ilkesine dayalı inisiyatifin bölgenin ve dünyanın güvenlik ve istikrarını desteklediğini belirtti.

İranlı yetkililer de Çin’in diğer ülkeler arasındaki işbirliğinin genişletilmesinde ve ilişkilerin geliştirilmesinde yapıcı bir rol oynadığını ifade etti.

Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Antonio Guterres, sözcüsü aracılığıyla yaptığı açıklamada, Suudi Arabistan ve İran arasındaki diplomatik ilişkilerin yeniden başlatılmasını memnuniyetle karşıladığını belirterek, görüşmelerin ilerletilmesini sağlayan Çin’e teşekkürlerini sundu.

Türkiye, Irak, Umman, Lübnan, Birleşik Arap Emirlikleri, Katar ve Bahreyn dâhil olmak üzere çok sayıda ülke Suudi Arabistan ile İran arasındaki diplomatik ilişkilerin yeniden başlatılması kararının memnuniyet verici olduğunu açıkladı.

Kaynak: Çin Uluslararası Radyosu

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!