Çin’de telekom sektörünün yıllık geliri 233 milyar doları aştı

featured

Çin’de telekomünikasyon sektörü, 2022 yılında yükselen hizmetlerdeki hızlı çıkış ve yeni altyapılar sayesinde istikrarlı bir büyüme sağladı. Endüstri ve Bilişim Teknolojisi Bakanlığı, sektör işletmelerinin 2022 gelirlerinin, bir önceki yıla kıyasla yüzde 8 oranında bir artışla, 1 trilyon 580 milyar yuana (233,38 milyar dolarlık) ulaştığını açıkladı.

Bu toplam üzerinden internet veri merkezleri, bulut bilişim ve nesnelerin interneti gibi yükselen hizmetlerin gelirlerinde bir yıl öncesine kıyasla yüzde 32,4 oranında bir artış gözlemlendiği; bunun da telekomünikasyon hizmetlerinden kaynaklanan gelirlerde yüzde 5,1 oranında bir artışa neden olduğu bildirildi. 2022 yılında sektöre yönelen yatırım tutarında, bir önceki yıla kıyasla yüzde 3,3 oranında bir artışla, 419,3 milyar yuana ulaşıldığı belirtildi.    

Öte yandan Çin’de mevcut 5G baz istasyonu sayısı, 2022 yılı sonu itibarıyla 2,31 milyonu aştı; bunların yaklaşık 887 bin tanesi geçtiğimiz yıl içinde kuruldu. Çin’deki toplam 5G baz istasyonu sayısı ise tüm dünyadaki 5G baz istasyonu toplamının yüzde 60 kadarını oluşturuyor. Ayrıca ilgili bakanlığa göre, mevcut 5G şebekesi kullanıcılarının sayısı 561 milyona ulaşarak ülkedeki cep telefonu kullanıcılarının üçte birini oluşturuyor.

Kaynak Çin Uluslararası Radyosu

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!