Çin: Suriye’nin egemenliği ile toprak bütünlüğüne saygı gösterilmeli

featured

Çin’in BM’deki Daimi Temsilci Yardımcısı Geng Shuang, Suriye’nin egemenliğiyle toprak bütünlüğüne saygı gösterilmesi gerektiğini kaydetti. 

BM Güvenlik Konseyi’nde dün Suriye gündemi ile kamuya açık bir oturum düzenlendi. Geng Shuang oturumda yaptığı konuşmada, Suriye’deki güvenlik durumunun sürekli kötüleştiğine işaret ederek, Türkiye’nin Suriye’nin kuzeyine çok sayıda hava ve top saldırısı gerçekleştirdiğini ve Suriye’ye karşı karadan askeri operasyon başlatmakla tehdit ettiğini, öte yandan İsrail’in Suriye’deki hedeflere sıkça saldırı düzenlediğini söyledi. 

Geng Shuang, Suriye’nin egemen bir ülke olduğuna işaret ederek, Suriye’de Suriye hükümetinden onay alınmadan düzenlenen herhangi bir askeri operasyonun Suriye’nin egemenliğiyle toprak bütünlüğünü ihlal edeceğini hatırlattı. Geng, Türkiye ve İsrail’in saldırıları derhal durdurmaları, ilgili sorunları diyalog ve istişare yoluyla çözmeleri çağrısında bulundu. Geng, ayrıca, yabancı ülkelerin Suriye’de yaptığı yasa dışı askeri konuşlanmaların da mutlaka sona erdirilmesi gerektiğini belirtti. 

Kaynak: Çin Uluslararası Radyosu

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!