Çin Hükümeti, DSÖ’nün Covid-19’un Kökeni İle İlgili Yeni Soruşturmasını Kabul Etmedi

DSÖ Rehavet Uyarısında Bulundu

Çin hükümeti, Dünya Sağlık Örgütü’nün Covid-19’un kaynağı ile ilgili yapacağı soruşturmanın ikinci safhasında, Vuhan’daki laboratuvardan sızma ihtimalinin de araştırılacak olması nedeniyle soruşturmada yer almayacağını duyurdu.

Euronews’in haberine göre, Ulusal Sağlık Komisyonu Başkan Yardımcısı Zeng Yixin, Pekin’de düzenlediği basın toplantısında soruşturmanın ikinci safhasındaki araştırma hedefleri arasında laboratuvar sızıntısı ihtimalinin araştırılacağının yer almasına şaşırdıklarını belirtti.

Zeng “Bazı açılardan, DSÖ’nün koronavirüsün kaynağı ile ilgili yürüttüğü soruşturmanın yeni safhası sağduyu ve bilimsellikten uzak. Böyle bir planı kabul etmemiz imkansız,” ifadelerini kullandı.

Zeng ayrıca Amerikan Dışişler Bakanlığı tarafından ileri sürülen ilk Covid-19 vakalarından önce Vuhan’daki virüs araştırmaları laboratuvarındaki işçilerden bazılarının hastalandığı iddialarını yalanladı.

DSÖ, Covi-19’un kökeni ile ilgili olarak ilk raporunu mart ayında yayınlamıştı. Örgüt virüsün 2019 yılının aralık ayında insanlara bulaşmasından önce muhtemelen bir hayvandan kaynaklandığı sonucuna ulaşmıştı.

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!