‘Çiftlik Bank’ Davası Sanığı Mehmet Aydın Adliyeye Sevk Edildi

'Çiftlik Bank' Davası Sanığı Mehmet Aydın Adliyeye Sevk Edildi

İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığının talimatıyla 3 Temmuz’da İstanbul Havalimanı’nda gözaltına alınan “Çiftlik Bank” davası sanığı Mehmet Aydın, adliyeye sevk edildi.

Aydın’ın, İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünde 4 gün süren işlemleri tamamlandıktan sonra Bayrampaşa Devlet Hastanesi’nde sağlık kontrolünden geçirildi ve İstanbul Anadolu Adliyesine sevk edildi.

Çok sayıda vatandaşın mağdur olmasına yol açan sistemin kurucusu olan ve 2 yıldan fazla süredir firari olan Mehmet Aydın, Türkiye’nin talebi üzerine Brezilya tarafından sınır dışı edilmişti.

1 Temmuz’da Brezilya’da Türk makamlarına teslim olduktan sonra cumartesi günü Türkiye’ye getirilen Çiftlik Bank kurucusu Mehmet Aydın’ın, gözaltında tutulduğu İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ndeki ifade işlemleri tamamlandı.

Mali Suçlarla Mücadele Şubesinde dün akşam saat 21:45’te başlayan ifade sürecinde sanık Aydın’a 60 sayfadan oluşan soru listesindeki tüm sorular yöneltildi. Ara verilen sorgu süreci toplamda 25 saati aştı.

Sanığa, firari olarak arandığı sırada yurt dışında kimlerle temas kurduğu ve beraberinde getirdiği belgelerin yanı sıra soruşturmanın kilit isimlerinden kırmızı bültenle aranan ağabeyi Fatih Aydın’la ilgili de sorular yöneltildi.

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!