CHP’nin 6 Nisan’daki Kurultayında Özgür Özel’e Sürpriz Rakip: Ümit Uysal Adaylığını Açıkladı

featured

CHP, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun gözaltına alınmasının ardından partiye kayyum atanması riskine karşı olağanüstü kurultaya gideceğini duyurmuştu. CHP’nin olağanüstü kurultayı 6 Nisan’da Ankara’da gerçekleştirilecek. CHP Genel Başkanı Özgür Özel, yeniden aday olacak. Ancak Özgür Özel’e sürpriz bir rakip çıktı. Antalya Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, 6 Nisan’da CHP Genel Başkan adaylığını X hesabından yaptığı bir açıklamayla duyurdu.

Ümit Uysal, adaylığını bu videoyla açıkladı 👇

CHP kayyum riskine karşı 6 Nisan’ı olağanüstü kurultay günü olarak ilan etti.

CHP Lideri Özgür Özel, kurultayda yeniden aday olacak. CHP Genel Başkanlığı için Kemal Kılıçdaroğlu veya Kılıçdaroğlu’nun işaret edeceği bir ismin aday olması bekleniyordu. Ancak Kılıçdaroğlu aday olmayacağını açıkladı. Özgür Özel’e sürpriz bir rakip çıktı. Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal da adaylığını ilan etti.

Ümit Uysal’ın X hesabından yaptığı paylaşım şöyle:

‘Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Adaylığı Açıklamamız

Birleşe Birleşe Kazanacağız 

Ülkemiz ağır ekonomik, sosyal ve siyasi bir kriz ortamındayken yaşanan olağanüstü süreçler nedeniyle Cumhuriyet Halk Partimiz olağanüstü bir kurultaya gidiyor. 

Yaşanan olağanüstü gelişmeler karşısında partimizin uğradığı saldırılarla birlikte ülkemizin içinde bulunduğu ağır ekonomik, siyasi ve sosyal krizi dikkate alarak bu süreci sağduyu ile yönetmemiz birleşe birleşe aşmamız birleşe birleşe kazanmamız gerekiyor. 

Milli mücadele döneminin en zorlu zamanlarında dahi demokratik teamülleri ve süreçleri ısrarla sürdüren Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün partisi Cumhuriyet Halk Partisi’ne yakışan partimizi gönülden birleştirecek demokratik süreçleri uygulamaya almaktır. 

Demokrasiye katkı sunmak, olağanüstü şartlarda gittiğimiz olağanüstü kurultayımızdan topluma güçlü bir demokrasi ve birliktelik mesajı vermek için, 

Anadolu’nun bütün potansiyelini ayağa kaldırmak harekete geçirmek için, 

Cumhurbaşkanı adayımız Sayın Ekrem İmamoğlu’nu esaretten kurtarmak için, 

Cumhuriyet Halk Parti’mizin bu olağanüstü süreçleri demokratik teamüllerden ödün vermeden yönetmesi için, 

Türkiye’mizi kurucu değerlerimiz üzerinden yeniden inşa etmek üzere vazifeye atılmak için, içinde bulunduğum şartların sıkıntılı yanlarını önemsemeden, 

33 yıllık siyasi tecrübemi ve birikimimi partimin ve ülkemin hizmetine sunma cesaretiyle Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Adaylığımı açıklıyorum.’

MİT UYSAL KİMDİR?

Ümit Uysal 1970 yılında doğdu.

1991 yılında Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden mezun oldu.

Üniversite yıllarında edebiyat dergilerinde öyküler yazdı.

ÜMİT UYSAL’IN SİYASİ YAŞAMI

Memleketi Antalya’da 1991 yılında avukatlığa başlayan Uysal, 9 Eylül 1992’de Cumhuriyet Halk Partisi’ne (CHP) katıldı.

Kurucu il meclisinde görev yapan Uysal, il yönetim kurulu üyeliği ve gençlik kolları başkanlığı görevlerinde bulundu. 2001 yılında 31 yaşındayken il başkanı seçildi.

Partisi, Uysal’ın il başkanlığını yaptığı 2002 yılında yapılan genel seçimlerde Antalya’da 13 milletvekilliğinden 8’ini kazandı.

30 Mart 2014 yerel seçimlerinde Muratpaşa Belediye Başkanı oldu. Yeniden aday gösterildiği 2019 yerel seçimlerini kazanarak başkanlık görevine devam eden Uysal, Mart 2024’te yüzde 62.3’lük oy oranıyla yeniden Muratpaşa Belediye Başkanı seçildi.

ÜMİT UYSAL’IN ÖZEL YAŞAMI

Uysal evli ve iki çocuk babasıdır.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!