CHP’li Gürsel Tekin’den göçlerle ilgili kritik açıklama: Terör olaylarıyla karşılaşabiliriz

CHP'li Gürsel Tekin: HDP'liler Niye Bakanlık Yapmasın?

CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, Türkiye’ye yönelik göç akınıyla ilgili olarak ülkeye giriş yapan bazı tehlikeli gruplar olduğuna dikkat çekerek ‘terör’ uyarısında bulundu.

CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, Türkiye’ye yönelik göçmen akınıyla ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Youtube kanalı Arayış TV’de Mehmet Emin Altunses’e konuk olan CHP’li Tekin, ülkeye giriş yapan bazı tehlikeli grupların olduğuna dikkat çekerek “Bunların çok tehlikeli olabileceğinin bilgilerini edindim” dedi.

Gürsel Tekin şunları söyledi:

“-2018-2019 yılında çok büyük bir Afgan göçü var. ‘Aman ha dikkat edin!’ diyen tek siyasetçiyim, şimdi millet konuşuyor. Biri ‘kardeşim sen ne diyorsun? Ne Afgan’ı, nerden çıktı bu?’ demedi.

-Nerden geliyorlar Ortadoğu’dan, Afrika’dan, Asya’dan. Nerede otoriter sistem varsa, nerede hırsız yöneticiler varsa o ülkenin insanları kaçmak zorunda kalıyor.

-Bir gün dünyada barış sağlanır, elbette gidebilirler ama hiç kimse kolay kolay eline kolunu sallayarak gideceğini zannetmiyorum. İstanbul’un çeperlerinde özellikle kontrolsüz göçten kaynaklı ‘büyük sorunlar yaşanır’ dedim. Çünkü iş yok güç yok. Yani önümüzdeki günlerde sıkıntılı, terör olaylarıyla karşılaşabiliriz.

-Sudanlı bir kardeşimizden bilgileri aldım, özellikle son dönemlerde Rusya’nın tacizi ile beraber çeşitli grupların Türkiye ve İstanbul’a geldiğiyle ilgili ve bunların çok tehlikeli olabileceğinin bilgilerini edindim. Mutlaka emniyetin bu konuda bilgileri vardır ama, önümüzdeki süreçte de böyle sıkıntılı bir süreç olabilir, onu da ben burda ben uyarımı yapmış olayım.”

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!