CHP’li Gürer: TÜİK’ten Başka “İşsizlik Düştü” Diyen Yok

CHP'li Gürer: TÜİK'ten Başka

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, yaptığı açıklamada, ülkemizde artış gösteren genç işsizlik oranı ve üniversite mezunlarının iş bulamama sorununa dikkat çekti :”TÜİK’ten başka ‘işsizlik düştü’ diyen yok.”

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, genç işsizlik oranı ve üniversite mezunlarının iş bulamama sorununa yönelik yazılı basın açıklaması yaptı. Gürer, genç nüfusun yüzde 25’inin işsiz, her dört işsiz gençten birinin de üniversite mezunu olduğunu belirterek, “TÜİK’ten başka genç ‘işsizlik düştü’ diyen yok” dedi. İŞKUR’in istatistiklerine göre ön lisans, lisans, yüksek lisans ve doktora mezunu olup İŞKUR’dan iş bekleyen üniversite mezunu sayısın 766 bin 674 olarak belirtildiğini hatırlattı, “Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK), Mart 2021 verilerine göre işsizlik oranının bir önceki aya göre yüzde 0.1 azalarak 13.1’e gerilediğinin belirtildiği veriler TÜİK’ten başka kimseye inandırıcı gelmiyor” dedi.

“DOKTORLAR İŞSİZ”

İŞKUR’in istatistiklerine göre ön lisans, lisans, yüksek lisans ve doktora mezunu olup İŞKUR’dan iş bekleyen üniversite mezunu sayısın 766 bin 674 olarak belirtildiğini, iş arama umudunu yitirenlerin bu listede yer almadığını ifade eden CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer, “Yine resmi verilere göre İŞKUR’ a kayıtlı işsizlerin; 767’si doktora mezunu işsizlerden oluşmaktadır. Kayıtlı işsizlerin 417 bin 890’ı lisans mezunu, 17 bin 688’i yüksek lisans mezunu ve 330 bin 331 ‘i ise ön lisans mezunudur. Bu veriler dahi diplomalı işsizliğin boyutları açısından önemlidir. İş bulma umudunu yitirenlerle bu rakam 2 milyonu bulmuştur” dedi.

Resmi kurumlarda iş istihdamı sağlanamayan üniversite mezunu gençlerin, özel sektörde temizlik işine bile razı olduğuna dikkat çeken Fethi Gürer, “Çok sayıda ziraat mühendisi, veteriner, gıda mühendisi, mimar ve farklı branşlarda mühendisler işsiz geziyor. Atanmayan öğretmen, sağlıkçı gibi yüksek öğrenim görenlerle işsiz üniversite mezunu sayısı artıyor”dedi.

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!