CHP’li başkan yolsuzluğu ortaya çıkardı, üç personel tutuklandı

featured

Kırşehir Belediyesi Hukuk İşleri Müdürlüğü’nde çalışan personeller hakkında gelen şikayeti değerlendiren Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu tarafından 20 Aralık 2022’de disiplin soruşturması yapmak üzere muhakkik görevlendirdi. Disiplin soruşturmasının ardından 4 memur görevden uzaklaştırılırken, belediye de şahıslar hakkında suç duyurusunda bulundu. Ardından da şahısların memuriyetten atılmaları için İçişleri Bakanlığı’na resmi başvuruda bulundu.

BAKANLIKTAN SORUŞTURMA

Belediye muhakkikleri tarafından hazırlanan rapor kapsamında 16 Ekim’de belediyeye gelen İçişleri Bakanlığı görevlileri, bir aylık çalışmanın ardından 4 memur hakkında geniş bir rapor hazırladı. Mahkeme yolu açılan G.Ü, M.A, B.K. ve M.T. personel polis tarafından gözaltına alındı.

Adliyeye çıkarılan zanlılardan M.T savcılıkta verdiği ifadesinin ardından serbest bırakılırken, diğer üçü tutuklandı. Zanlıların, hukuk işlerinde kullanılmak üzere müdürlüğe belediye tarafından aktarılan yaklaşık 1 milyon lirayı kendi hesaplarına gönderdikleri iddia edildi.

“MİLLETİN HAKKINI 3-5 KİŞİYE YEDİRMEYECEĞİZ”

Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu olayın yargıya intikal ettiğini belirterek, soruşturmayı kendisinin başlattığını belirterek “Milletin hakkını, fakir fukaranın parasını 3-5 kişiye yedirmeyeceğiz. Buna yapan ya da yapmak isteyenlere de izin vermeyeceğiz” dedi.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!