CHP’li Ağbaba’dan Hariri Ziyaretine Tepki: “Türkiye’yi Soyan Sahtekar Şu Anda Sarayda!”

CHP'li Ağbaba'dan Hariri Ziyaretine Tepki:

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Saad Hariri ile görüşmesine tepki göstererek, “Telekom’u, fakiri fukarayı soyan, sahtekâr nerede biliyor musunuz? Şu anda sarayda!” dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, TBMM Genel Kurulu’nda AKP döneminde yapılan özelleştirmelere ilişkin konuşmasında, TEKEL, SEKA, Türk Telekom gibi kurumları gündeme getirdi.

Türk Telekom’un 15 yıl önce 6,5 milyar dolara Lübnanlı Hariri ailesine satıldığını hatırlatan Ağbaba, “Satılırken borcu yok. Kasasında tam 2 milyar dolar var. 2005-2015 arasında 14 milyar dolar kar etmiş net. 2016’ya dek 12,6 milyar dolar olarak temettü ödendi. Hariri bu temettünün 7 milyar dolarını cebe attı. Satılırken borçsuz Telekom 3,5 milyar dolar borçlandırıldı” diyerek, Saad Hariri’nin Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından sarayda ağırlanmasına tepki gösterdi.

‘Söke söke alacaksan Hariri’den al’

Ağbaba, “TELEKOM’u anlatmadan olmaz; içim yanıyor, yüreğim yanıyor, bundan daha büyük talan, daha büyük soygun yok.” diye başladığı sözlerine şöyle devam etti:

“Hariri Oger ailesi 2016’nın sonunda TELEKOM’u 3.5 milyar borçlandırıyor.4.5 milyar dolarla Türk bankalarının üzerinde kalıyor, Hariri kaçıp gidiyor. Allah’tan korkmaz mı bir insan! Bir aşk var ki bir Hariri aşkı, bu aşkı anlamak mümkün değil. TELEKOM’u, fakiri fukarayı soyan, kanını emen sahtekâr nerede biliyor musunuz Şu anda sarayda. Bu sahtekâr, başbakan bile değil. Millet ittifakına, Sayın Akşener’e, Kılıçdaroğlu’na Kanal İstanbul’u ima ederek diyor ki: ‘Tahkim söke söke alır’ diyor. Ya, söke söke alacaksan bu parayı bu sahtekârdan al, bu milletin parasını bu sahtekârdan al.

Bu sahtekâr Türkiye’yi yemiş, içmiş, soymuş.

Eğer yiğitsen, eğer Kasımpaşalıysan bu sahtekârdan parayı al. Bu toplantıyı nerede yapıyor? Vahdettin Köşkü’nde. O kim? İstanbul’un anahtarını İngilizlere, Yunanlara veren adam. Bütün özelleştirmelere bakın. Bu topraklara düşman olmasanız bu uygulamaları yapamazsınız. Tüyü bitmemiş yetimin, esnafın, çiftçinin, sanayicinin, fakir fukaranın hakkını sizden söke söke alacağız”

‘Bu memleket bir kilo kağıt üretemiyor’

“SEKA’yı hatırlıyor musunuz?” diyen Ağbaba, “SEKA Balıkesir, 1981 yılında 198 milyona yapılmış, 198 milyon dolara. Albayraklar’a 1.1 milyon dolara satıldı. 198’de 1’ine Albayraklar’a satıldı. Albayraklar kim? Her gün muhalefete küfreden, beyleri öven gazete patronu. Danıştay 5 kez iptal etti fabrikayı vermedi Albayraklar’a sonra ne oldu biliyor musunuz? Bir vesileyle Bakanlar Kurulu’na aldılar fabrikayı, Bakanlar Kurulu imzayla o fabrikayı Albayraklar’a verdi. Giresun farklı mı? Farklı değil. Kocaeli farklı mı, değil. Şimdi, bir kilo kâğıt üretemiyor bu memleket, bir kilo kâğıt üretemiyor” ifadelerini kullandı.

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!