CHP’li Ağbaba: Kavakçı, İstanbul halkının parasıyla Atatürk’e küfrederek çalıntı tez yazmış

CHP'li Ağbaba: Kavakçı, İstanbul halkının parasıyla Atatürk’e küfrederek çalıntı tez yazmış
CHP Genel Başkan Yardımcısı Ağbaba, AK Parti Milletvekili Razva Kavakcı Kan’ın AK Parti döneminde İBB üzerinden verilen burslarla yurt dışında eğitime gönderilmesi hakkında, “Ravza Kavakçı, İstanbul halkının 2.1 milyon lirasıyla Atatürk’e küfrederek çalıntı tez yazmış. Büyük bir çoğunluğu ablasının tezinden alıntı” dedi.
CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, AK Parti Milletvekili Razva Kavakcı Kan’ın AK Parti döneminde İstanbul Büyükşehir Belediyesi üzerinden verilen burslarla yurt dışında eğitime gönderilmesi ile ilgili yeni bir açıklama yaptı. Ağbaba, “Siyaset Bilimi doktorası yaptığı üniversitede, kardeşi Merve Kavakçı da tez yazmış, çalışmış. Ravza Kavakçı, İstanbul halkının 2,1 milyon lirasıyla Atatürk’e küfrederek çalıntı tez yazmış. Büyük bir çoğunluğu ablasının tezinden alıntı. Tezini kendisi değil, sanki ablası yazmış. Tezin her sayfasında açık intihal var” açıklamasını yaptı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Teftiş Kurulu, geçmişte; belediye iştirakleri üzerinden verilen burslarla, eğitim yurt dışına gönderilen 39 kişiyi mercek altına almıştı. Teftiş Kurulu; aralarında AKP İstanbul Milletvekili Fatma Betül Sayan Kaya, AK Parti İstanbul Kadın Kolları Başkanı Rabia Kalender İlhan ve AK Parti Milletvekili Ravza Kavakçı Kan’ın da aralarında bulunduğu 39 kişi ile ilgili yurt dışı eğitim sözleşmelerine uygun hareket edilip edilmediğini, yurt dışına eğitime gönderilmeleri ve sonrasında yapılan iş ve işlemler ile mecburi hizmet şartlarına uyulup uyulmadığını, taraflara haksız ve yersiz bir ödemede yapılıp yapılmadığını incelemişti. CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, konuyu TBMM kürsüsünde gündeme getirmiş ve “Almış olduğu burs, burs değil bir servet. Bakın almış olduğu para 2 milyon 161 bin 291 TL. Kimle yarışmış, hangi puanla almış bunu merak ediyorum. Bu bursu tamamen bir siyasetçiye, siyasi partiye yakınlıktan dolayı alınmış” demişti.

‘Danışman hocaları aynı, konu aynı, ortaya çıkardık ki tezin içeriği de aynıymış’

Ağbaba, bugün konuyla ilgili yeni bir açıklama yaptı. Ağbaba’nın açıklaması şöyle:

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!