CHP’de yeni ayaklanma: Kılıçdaroğlu’na karşı bildiri yayımladılar

featured

CHP’de Kemal Kılıçdaoğlu’nun seçim başarısızlığından rahatsız olan parti içi bir grup daha harekete geçti.

Eski CHP Genel Başkanı Altan Öymen’in yeğeni CHP PM eski Üyesi Örsan Öymen’in öncülüğünü yaptığı İlke ve Demokrasi Hareketi, ilk bildirisini ve çağrı metnini açıkladı.

’13 yılda 12 seçim kaybettik ve oyumuz artmadı’

Bildiride CHP’nin 13 yılda 12 seçim kaybettiği ve muhalefetin Kılıçdaroğlu ile oyunu artırmadığı vurgulandı. Oy kaybetmenin en büyük nedeni olarak ise parti içi demokrasi mekanizmasının işletilmesi ve partinin kurumsal kimliğinden uzaklaştırılması gösterildi.

‘Baskı ve dayatmalar son bulmalı’
Bildiride,

“MYK üyelerinin Parti Meclisi’nden atamayla değil, seçimle göreve gelmeleri; kurultay iradesine, uygun politikaların ve stratejilerin geliştirilmesi; kurultay süreçlerinde adaylar belirlenirken, genel merkez ve belediye tarafından uygulanan baskı ve dayatmaların son bulması gerekmektedir”

denildi.

‘Temel ilkeleri benimseyenler kongrelerde aday olmalı’
CHP tüzüğünde bulunan temel ilkelere partidekilere uyulması gerektiğinin altı çizilen bildiride

, “Mahalle kongrelerine, partinin kurumsal kimliğine ve ilkelerine sahip çıkan herkes katılmalı, bu ilkeleri benimseyen üyeler kongrelerde aday olmalı, bu doğrultuda listeler çıkarılmalıdır.”

ifadeleri kullanıldı.

Bildiride ayrıca “CHP’de Türkiye’nin kurucu partisi ve ana Muhalefet partisi olan CHP’nin kaybedilmesi, Türkiye’nin de kaybedilmesi anlamına gelmektedir! CHP’de devrim gerçekleşmeden, Türkiye’de devrimin gerçekleşmesi olanaklı değildir” denildi.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!