CHP’de çıkış arayışı… İmamoğlu’nun ardından Özgür Özel de ‘hazırım’ dedi

featured

Yarın yapılacak Cumhuriyet Halk Partisi Merkez Yürütme Kurulu toplantısı öncesinde CHP’den değişim isteyen sesler yükselmeye başladı. Dün Ekrem İmamoğlu’nun açıklaması gündeme oturmasının ardından CHP Grup Başkanı Özgür Özel de açıklama yaparak değişimden yana olduğunu belirtti.

Sorumluluktan kaçmayacağını dile getiren Özgür Özel, partisinin geleceğine dair bir şüphesi olmadığını da belirtti. İsmail Küçükkaya Özgür Özel ile yaptığı konuşmayı izleyicileri ile paylaştı. Küçükkaya’nın aktardığına göre Özgür Özel de CHP Genel Başkanlık yarışına hazır… Partisi için hiçbir sorumluluktan kaçmayacağını söyleyen Özgür Özel “Üzerime düşeni yapmaya hazırım. Genel Başkanlık da dahil” diye konuştu. Kendisine dair bir hırsı bulunmadığını da dile getiren Özgür Özel, CHP tabanına yeniden umut ve motivasyonun sağlanması gerektiğini belirtti.

İMAMOĞLU NE DEMİŞTİ

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, seçim sonuçlarının ardından yaptığı ‘değişim’ çağrısını vurgusuna artırarak yenilemişti. İmamoğlu’nun açıklaması Ankara kulislerinde CHP Genel Başkanlığı’na adaylığını koyacak” şeklinde yorumlanmıştı.

KARARLIYIM MESAJI VERDİ

“Değişim konusundaki fikrimde net olarak kararlıyım” diyen İmamoğlu, “Menzile yürüme hususunda net olarak kararlıyım. Asla kişilere bağlı bir düzene değil, kalıcı bir demokrasi düzeninin bu ülkede var olması için, bunun partimizde de var olması yönünde kararlıyım” ifadelerini kullanmıştı.

İmamoğlu, şöyle devam etmişti

“İstanbul’da değişim nasıl çok güzel bir sonuç verdiyse eminim ki siyasetteki bu anlamda değişim, hele muhalefette ve kendi partimden başlayan bu kıvılcımın Türkiye’ye çok iyi geleceğini çok iyi görüyorum.”

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun “Belediye başkanları, seçildikleri belediyelere hizmet etmek durumundalar. Onu oradan alıp başka bir işe verelim, bu siyasetin temeline aykırıdır” açıklaması da sorulan İmamoğlu, şunları söyledi:

“Televizyon ekranları üzerinden ya da mikrofonları üzerinden tutarlı duruşumun yanı sıra bir başka tutarlı duruşum da ekranlar üzerinden başta siyasi partimin genel başkanı veya diğer fertlerine mesaj yollamayı yanlış buluyorum. Buralardan mesaj yollamak değil, karşılıklı konuşmanın daha doğru ve tutarlı olacağını düşünüyorum.”

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!