CHP’de Bir “Tipoloji” Vakası

Cumhuriyet Halk Partisi bugünlerde Sarıgül ile yatıp kalkıyor. Tüm lobi ve odaklar ısrarla CHP’yi Sarıgül’ün kucağına iterken, içerden de sahip çıkanlar ağırlıkta. Sürekli canlı tutulan görüşler peşi sıra gündem teşkil ediyor; “İstanbul’da kazanmanın yolu ondan geçiyormuş, başarılı olmak zorundalarmış, anketler açık ara Sarıgül diyormuş v.s.” Tepki gösterenler olmakla birlikte, onlarında tasaları genel başkanlığa oynar, noktasından ileri gidememekte…
 
Kılıçdaroğlu ile bayram dolayısı ile "çok sıcak bir görüşme" yaptığını açıklayan Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül nasıl bir siyasi kimliktir, CHP bünyesinde oluşu ne ifade edecektir?

 

***

 
Sayın Alev Alatlı bahse konu kişi sorulduğunda; “siyaset hiç bu kadar kalitesizleşmemişti” diyerek bir “tipoloji” vakası olarak tanımlıyor.

“Bu yeni bir şey değil zaten, Viva La Muerte’den beri dikkatimi çeken bir tipolojidir. Beni nasıl görmek istiyorsanız oyum tipolojisi. Ve çok korkutucu bir tipoloji. Siyak ve sibakı ortadan kaldırdığınızda böyle bir tip ortaya çıkar. Hangi boyayı uygun görürse onu sürünür. 1989’da ilk dikkatimi çekmişti. O günden beri takip ederim. Bu tipoloji benim canımı çok yakıyor. Bu tavır kimseye yaramaz. Hangi noktada nereye döneceğine karar veremezsiniz. Siyaset hiçbir zaman bu boyutlarda kalitesizleşmemişti.”
 

***

 
Sayın Savaş Süzal Yeniçağ gazetesinde şu bilgileri veriyor. ABD tarafından yapılan bir davet sırasındaki çirkin davranışları unutulmamış durumda. Gezinin henüz başlarında, Amerikalı hanım tercümanın şikâyeti üzerine, apar topar kesilip, geri gönderiliyor. İddialar göğüslenemeyecek skandallar olduğu yönünde.
 

***

 
“Anadolu federe devleti” ilanına soyunup, sonrasında hızını alamayıp İmralı’daki bebek katilini azizleştiren, “onunla görüşmek Kürtlerle görüşmektir” diyerek insanlığı ve onuru katletmekten çekinmemiştir. Kürt kökenli insanımızı bir kahpeliğin cenderesine indirgemekten utanmamıştır.
 

***

 
Her çöküşe yakın, her değerden uzak, her lobiden destek alan esaslı bir proje olduğu aşikâr!
 
Cumhuriyet Halk Partisine sokulmak istenen bir “Truva atı” değerlendirmelerden öte “Türkiye siyasetine sokulan bir Truva atı” değerlendirmesi daha isabetli olacaktır. Temsil ettiği “tipoloji” egemen kılınmak istenilen sonuç odaklı yapının ta kendisi durumundadır.
 

***

 
CHP son zamanlarda savrulmaların cenderesinde kıvranıyor, kafası çok karışık! Uçlarda şekillenen tavır ve düşüncelerin çatışma merkezi haline getirildi.
 
Sarıgül bu çatışma eksenini çok farklı noktalara taşıyacak ölçülerde bir “destek yapıyı” ikame etmek üzere görevlendirilmiş oluşu yönüyle önemlidir!..
 
Atatürk ve silah arkadaşlarının kemikleri sızlatılmaktadır…   

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!