CHP milletvekili Tanrıkulu hakkında fezleke

featured

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nca, Türk Silahlı Kuvvetleri’ne (TSK) yönelik sözleri nedeniyle soruşturma başlatılan CHP Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu hakkında hazırlanan fezleke Adalet Bakanlığı’na gönderildi.

Sezgin Tanrıkulu, TV100’de katıldığı yayında TSK’nin hak ihlallerini eleştirmiş ve “TSK’nın yaptığı her şey eleştiriden azade değil. Biz milletvekiliyiz bunları sorgularız. Bu Türk Silahlı Kuvvetleri değil mi 12 Eylül’de faşist darbeyi yapan? Bu ordu değil mi 15 Temmuz’da darbe girişimi yapan, köyleri yakan… Onlarca faili meçhul cinayet. Benim takip ettiğim davalar var. 15 köylüyü helikopterden atan TSK değil mi? AİHM kararıyla sabit hale gelen…” demişti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde “108. Dönem Kaymakamlık Kursu Kura Töreni”nde açıklamalarda bulundu.

Kaymakamlık Kursu Kura Töreni’nde açıklamalarda bulundu. CHP’li vekil Sezgin Tanrıkulu’nu hedef almayı sürdüren Erdoğan, “Sözde milletvekili ama terörist müsveddesi Mehmetçiğime nasıl hakaretler ediyor. Gereken dersi devlet olarak da yargı olarak da verme mükellefiyetimiz var” ifadelerini kullandı.

 

 

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!