CHP Lideri Kılıçdaroğlu: Makine Kimya Endüstrisi’ni Satmanın Hukuki Altyapısını Oluşturuyorlar

CHP Lideri Kılıçdaroğlu: Makine Kimya Endüstrisi’ni Satmanın Hukuki Altyapısını Oluşturuyorlar

Kocaeli’de muhtarlar, STK temsilcileri ve kanaat önderleri ile bir araya gelen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Kırıkkale’de Makine Kimya Endüstrisi’ni satmanın hukuki altyapısını oluşturuyorlar. Bunu anonim şirkete dönüştürmek istiyorlar” dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Makine Kimya Endüstrisi’nin hükümet tarafından ‘anonim şirkete dönüştürülmek istendiği’ni belirterek,”Cumhuriyet’in kurduğu bütün fabrikaları satıyorlar. Tank Palet dahil. Şimdi de Kırıkkale’de Makine Kimya Endüstrisi’ni satmanın hukuki altyapısını oluşturuyorlar. Bunu anonim şirkete dönüştürmek istiyorlar” diye konuştu.

Kılıçdaroğlu, “Silah üretiliyor, mühimmat üretiliyor. Kırıkkale’yi Kırıkkale yapan orasıdır. Cumhuriyeti kuranlar, Kurtuluş Savaşı’nı verenler Anadolu’nun merkezine entegre bir silah sanayisi kurmak istediler. Bu entegre silah sanayisinin adı Makine Kimya Endüstrisi Kurumu’ydu. Şimdi bunu bitiriyorlar. Kırıkkale ayakta, işçiler ayakta. Biz onların hakkını arıyoruz” ifadesini kullandı.
BİZİM DE EKSİĞİMİZ YANLIŞIMIZ OLDU

– İnanç siyasetin konusu değildir. Allah ile kulun arasına kim girebilir. Kimin daha fazla ya da daha az inançlı olduğunu kim bilebilir. Peygambere verilmeyen bir yetkinin başka bir kişiye verilmesi mümkün mü? Burada herkesin dikkatli olması lazım. Herkesin inancı benim başımın üstünde. İnancını yaşar, eyvallah. Kimliği, inancı sebebiyle bir kişi ötekileştirilirse ona sahip çıkacağız. Herkesin inancına, kimliğine, yaşam tarzına saygımız var. Diyeceksiniz ki, “Bu süreçte CHP’nin hiç mi kusur yoktu?” Kusuru vardı, özeleştiri de yapıyorum. Cumhuriyet Halk Partisinin genel başkanı olarak özeleştiri yapıyorum. Bizim de eksiğimiz, yanlışımız vardı, bunu düzeltmeye çalışıyoruz.

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!