CHP genel başkanını seçiyor

featured

CHP 38. Olağan Kurultayı başladı. 1368 kurultay delegesi, yeni genel başkanı belirlemek için bugün sandık başına gidecek. Divan başkanlığını Ekrem İmamoğlu’nun yaptığı kurultayda başkanlık yarışı, Kemal Kılıçdaroğlu ve Özgür Özel arasında geçecek.

28 Mayıs’taki seçimlerinin ardından İstanbul ve Ankara arasında ikiye bölünen CHP’de büyük kurultay günü geldi. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, parti içindeki en kritik sınavına çıkıyor. Kılıçdaroğlu’nu destekçileri salon önünde “Halkın umudu Kılıçdaroğlu” sloganlarıyla karşıladı.

İlhan Cihaner’in ardından Örsan Öymen de yarıştan çekildi. Genel başkanlık yarışı Kemal Kılıçdaroğlu ve Özgür Özel arasında sürüyor…

ADAYLIKTAN ÇEKİLDİ

Öymen, kürsüdeki konuşmasından dakikalar sonra, X hesabından yaptığı açıklama ile adaylıktan çekildiğini duyurdu.

Örsan Öymen’in açıklaması şu şekilde:

“CHP 38. Olağan Kurultay süreci ne yazık ki, medya ambargosu, adaylık imza tekeli, delegeye yönelik baskılar gibi uygulamalar nedeniyle, anti-demokratik bir ortamda gerçekleşmiştir. Kurultay, partideki bozuk düzenin bir parçası veya uzantısı olanların ‘yarışına’ dönüştürülmüştür. Bu nedenle CHP Genel Başkan Aday Adaylığı’ndan çekilmeye karar verdim. Bu Kurultay’da, kim kazanırsa kazansın, kaybeden ne yazık ki CHP ve Türkiye olmuştur.”

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!