Başta ABD, Almanya, Japonya, Güney Afrika ve Kenya olmak üzere 40’tan fazla ülkeden 20 binden fazla kişi söz konusu ankete katıldı.
İnsanlığın kader ortaklığı kavramı ilk kez Çin Cumhurbaşkanı Xi Jinping tarafından 2013 yılında ileri sürüldü.
Çinli liderin uluslararası temaslarda ortaya koyduğu “ortak çıkarlar aranırken adaletin korunması, inanç, dostluk, adalet ve ahlak seviyesinin yükseltilmesi” yönündeki düşünce, ankete katılanların yüzde 57,04’ünden övgü topladı, ankete katılanların 23,08’i bu düşünceye tamamen destek verdiklerini belirtti.
Ankete yanıt verenlerin yüzde 84,1’i, Çin’in “farklı ülkelerin kalkınma yollarına ve sistem farklılıklarına saygı gösterilmesi” şeklindeki işbirliği önerisine katıldıklarını ifade etti. Ankete katılanların 84,2’si, Çin’in “her türlü hegemonyacılığa ve güç politikasına kesin olarak karşı çıkma” duruşuna destek verdi.
Diğer yandan Kuşak ve Yol inisiyatifi, uluslararası işbirliği için popüler bir platform ve uluslararası bir kamu ürünü haline geldi.
Çin, şu ana kadar 151 ülke ve 32 uluslararası örgütle işbirliği belgelerini imzaladı.
Kuşak ve Yol güzergahındaki ülkelerden anketlere yanıt verenlerin yüzde 84,13’ü, Çin’in dışa açılmasına güven beslediklerini, gelişmekte olan ülkelerden ankete katılanların yüzde 64,7’si Çin’in üst düzey dışa açılmasının dünya ekonomisinin toparlanmasına yeni bir ivme kazandıracağına inandıklarını ifade etti.
Kaynak: Çin Uluslararası Radyosu