ARPR İletişim, özel gereksinim sahibi bireylere hizmet veren Türkiye Spastik Çocuklar Vakfı – Cerebral Palsy Türkiye’ye stratejik iletişim danışmanlığı hizmeti verecek.
50 yılı aşkın süredir 30 binden fazla çocuğa ulaşan Türkiye Spastik Çocuklar Vakfı (TSÇV) – Cerebral Palsy Türkiye, Metin Sabancı Özel Eğitim Okulları, Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezleri ve Aile Danışma Merkezi ile Cerebral Palsy’li bireylere teşhis, tedavi, rehabilitasyon ve eğitim hizmeti sağlıyor.
Doğum öncesinde, sırasında ve sonrasında gelişimini tamamlamamış beynin hasar alması sonucunda ortaya çıkan fiziksel engel durumunda erken teşhisin ve tedavinin altını çizerek Cerebral Palsy konusunda toplumsal farkındalık yaratmayı hedefleyen Cerebral Palsy Türkiye, Vakfın ve Vakıf bünyesindeki merkezlerin iletişim faaliyetlerini ARPR İletişim Danışmanlığı ile yürütme kararı aldı.
Farklı sektörlerde bilgi birikimine sahip deneyimli kadrosuyla stratejik iletişim, medya ve kriz iletişimi, lider iletişimi, etkinlik yönetimi ve kurumsal sosyal sorumluluk alanlarında Cerebral Palsy Türkiye’ye danışmanlık hizmeti verecek ARPR İletişim; finansal teknolojiden tüketici finansmanına, sosyal yatırımdan e-ticarete, sigortadan ilaç sektörüne kadar pek çok sektörden müşterisinin stratejik iletişim çalışmalarını yürütüyor. Ayrıca uzmanlaştığı kurumsal sosyal sorumluluk alanında sosyal etkisi yüksek, sürdürülebilir toplumsal fayda projeleri geliştiriyor ve Türkiye genelinde uyguluyor. (www.arpr.com.tr)
Cerebral Palsy Türkiye (Türkiye Spastik Çocuklar Vakfı) Hakkında;
Türkiye’de Cerebral Palsy (CP) konusunda en geniş hizmet yelpazesine sahip ilk ve tek kuruluş olan Cerebral Palsy Türkiye; Cerebral Palsy’li çocuk ve erişkinlerine teşhis, tedavi, rehabilitasyon ve eğitim hizmeti sağlayarak, meslek sahibi olmaları ve sosyal hayatta daha fazla yer almaları için faaliyetlerde bulunuyor. İstanbul Ataşehir’de 35 dönümlük alan üzerine kurulan kampüste; Metin Sabancı Özel Eğitim Okulları, Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezleri ve Aile Danışma Merkezi bulunuyor. 50. yılını dolduran Vakıf, kurulduğu günden bugüne 30 binden fazla çocuk ve ailesine hizmet verdi ve destek oldu. 1972 yılından beri, şeffaf ve hesap verebilirlik prensipleriyle hizmet veren Vakıf, konu hakkında bilinirliği artırmak ve çocuklara daha çok destek sağlayabilmek için “Cerebral Palsy Türkiye” markasıyla yoluna devam etmektedir.
www.tscv.org.tr
Cerebral Palsy nedir?
Cerebral Palsy, gelişimini tamamlamamış beynin doğum öncesi, doğum sırası veya doğum sonrası dönemde hasar görmesiyle oluşan, bebeklik ve çocukluk döneminde en sık rastlanan fiziksel engellilik durumudur. Dünya genelinde 17 milyon kişi Cerebral Palsy ile yaşamaktadır. Türkiye’de her yıl 6 binden fazla bebek Cerebral Palsy tanısı almaktadır.