Cennet annelerin ayağı altındadır

Kendisi de anne olan bir hanımefendinin, sosyal medyada annelerle ilgili bir paylaşımı çok ilginçti. Dikkatimi çektiği için paylaşmak istedim.
 
Anne babası Türkiye’de ve kendisi de uzun yıllardır Avrupa’nın gelişmiş bir ülkesinde yaşamakta olan hanımefendi, anne babasının bir günden bir güne kendisini aramadığından şikâyet ederek, onları yerden yere vurmaktadır.
 
Evet, anneler ve babalar dünyaya getirdikleri, çocuklarını yedirmek, giyindirmek, iyiyi öğretmek, kötülüklerden uzak tutmak, okutmak ve saire görevlerle mükelleftir. Ancak bu belirli bir yaşa kadar olmalıdır.
 
Yetişkinlerse kendileri, onları yemeyip yedirip, girmeyip giydirip, gece gündüz sıcak sdğuk bilmeden çalışarak okutup ayakları üstünde durduran anne ve babaları sormalı ve onlara bakmalıdır.
 
Kim bilir hanım efendinin de anne babası benimkiler gibi telefon tuşlarına basıp numarayı bile çeviremezler. Çünkü onlar o öpülecek temiz parmaklarını bizim mutluluğumuz içn mum ettiler.
 
Bizleri dokuz ay karnında taşıyarak her türlü acıya direnen annelerden şikayetçi olup onlara sosyal medyada laf söylemek ve söyletmek kimin haddine.
 
Allah-u Teâlâ’nın rızası, ana-babanın rızasında, gazabı da, ana-babanın gazabındadır.
 
Allah-u Teâla Kuran-i Kerim’inde bile: “Biz insana, anne babasına en güzel bir biçimde davranmasını emrettik…” derken bu cesaretin kaynağı ne?
 
Ebu Bekr(R.A.)’nun rivayetine göre Peygamberimiz şöyle buyurmuştur:
 
“Allah Teâlâ bütün günahlarda dilediklerinin cezasını ahiret gününe erteler. Yalnız anne ve babaya karşı gelmenin cezası hariç. Allah Teâlâ anne ve babasına isyan edenin cezasını ölmeden önce de dünyada verir.”
 
Diğer bir soru cevabında ise sevgili Peygamberimiz şöyle buyurmuş: “Anne ve babalar sizin cennet ve cehenneminizdir.”
 
Yüce Mevla’nın cennetini ayakları altına serdiği anneleri üzmek ve kalplerini kırmanın vebalı büyüktür ve bu vebalın bedeli de büyük olacaktır.
 
Anne ve babalara küfür etmekse büyük suçlardan sayılmaktadır.
 
Allah’ım biz anne babalarımızdan razıyız.. En iyi şekilde bizleri yetiştirdiler.
 
Vatana ve topluma yararlı olmamıza çalıştılar.
 
Ne olur rahmetini esirgeme onlardan.
 
Amin.

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!