‘Cem Gürdeniz’e elektronik kelepçe takacaklar

'Cem Gürdeniz'e elektronik kelepçe takacaklar

Montrö soruşturması kapsamında hakkında “yurtdışına ve bulundukları il dışına çıkış yasağı” konulan emekli Amiral Cem Gürdeniz’e yarın kelepçe takılacak. Konuya ilişkin açıklama yapan Gürdeniz “Bu kelepçe sadece Mavi Vatan’a değil, aynı zamanda ifade özgürlüğüne de takılmış bir kelepçedir” dedi.

104 emekli amiralin ‘Montrö’ duyurusuna ilişkin soruşturma kapsamında gözaltına alınan 10 Amiral ile Emniyet’e giderek ifade veren 4 Amiral, ‘yurtdışına ve bulundukları il dışına çıkış yasağı’ konularak serbest bırakılmıştı.

Ardından emekli Amirallere elektronik kelepçe takılmaya başlanmıştı.

Son olarak ekipler Mavi Vatan’ın isim babası emekli Amiral Cem Gürdeniz’e de elektronik kelepçe takmak için Gürdeniz’in evine geldi.

‘HAKSIZLIK İÇİMİ ACITIYOR’

Cem Gürdeniz’in eşi Rengin Gürdeniz’in Twitter hesabından yaptığı açıklamada şu ifadeler yer aldı:

”Az evvel Mavi Vatan’ın babasına da kelepçe takmaya geldiler. Evde bulamadıkları için yarın tekrar geleceklerini söylediler, yarın sabahtan itibaren kendilerini bekleyeceğiz. Onlar da emir kulu biliyorum ama yapılan bu haksızlıklar da içimi acıtıyor”

‘KELEPÇE MAVİ VATAN’A’

Veryansın Tv’ye durumu açıklayan Cem Gürdeniz ise kelepçenin Mavi Vatan’a ve ifade özgürlüğüne takıldığını vurguladı. Hatadan dönülmesi gerektiğini belirten Gürdeniz “Bu Türkiye için son derece menfi bir tablodur. Her demokraside olması gereken ifade özgürlüğü tek kelimeyle ihlal edilmiştir. Bu kelepçe sadece Mavi Vatan’a değil, aynı zamanda ifade özgürlüğüne de takılmış bir kelepçedir. Dilerim ve umut ederim bu hatadan en kısa zamanda dönülür.” ifadelerini kullandı.

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!