Celalabad’ta camide patlama: En az 15 kişi yaralı!

Celalabad'ta camide patlama: En az 15 kişi yaralı!

Afganistan’ın doğusundaki Celalabad kentinin dışındaki bir kasabada Cuma namazı sırasında bir camide meydana gelen patlamada en az 15 kişi yaralandı.

ABC News’de yer alan habere göre, Nangarhar Eyaleti Hükümet Sözcüsü Kari Hanif, bombanın eyalet başkenti Celalabad’ın dışındaki dağlık Spin Ghar bölgesinde bulunan Traili kasabasındaki caminin içine yerleştirildiğini söyledi.

Grubun Afganistan örgütlenmesi olan IŞİD-H militanları, eyalette Taliban güçlerine karşı neredeyse her gün silahlı ve bombalı saldırılar düzenliyor. Bölgedeki camilere yönelik bombalamalar, bölge ezici bir çoğunlukla Sünni Müslüman olduğu için çok daha nadir yaşanıyordu. IŞİD-H’nin, daha çok ülkedeki Şii gruplara ait camilere yönelik saldırı düzenlediği belirtiliyor.

Taliban, Afganistan’da iktidara geldiğinden bu yana beri, IŞİD tehdidini ortadan kaldırmaya yönelik bir isyan bastırma çalışması yürütüyor. ı yürütüyor.

IŞİD ve Taliban, her ikisi de katı bir şeriat yorumuyla faaliyet gösteriyor. Her iki taraf da bir süre öncesine kadar aynı taktikleri uyguluyordu. Bununla birlikte, Taliban Afganistan’ın kontrolünü ele geçirmeye odaklanırken, IŞİD küresel cihat hedefine yöneliyor.

Taliban istihbarat servisi sözcüsü, Çarşamba günü, Kabil’de gazetecilere yaptığı açıklamada, teşkilatın önemli isimleri ve mali destekçiler de dahil olmak üzere 600’e yakın IŞİD mensubunun tutukladığını söyledi. Sözcü Halil Hamraz, Taliban güvenlik güçleriyle silahlı çatışmalarda en az 33 IŞİD mensubunun öldürüldüğünü belirtti.

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!