Cani kocanın 6 yıla kadar hapsi istendi

Cani Kocanın 6 yıla kadar hapsi istendi

9 Ocak’ta Merkez Karatay ilçesi Nakipoğlu Mahallesi’nde oturan Rukiye Ay, 6 yıllık eşi Ali Ay’ı kahvaltı için uyandırdı. Eşi Rukiye Ay’ın kahvaltı için kendisini uyandırmasına sinirlenen Ali Ay çaydanlıktaki sıcak suyu eşi Rukiye Ay’ın üzerine döktü. Sıcak su bu sırada kızları Elif’in ayaklarına da sıçradı. Kızını alarak komşularına sığınan Rukiye Ay, ihbar üzerine gelen sağlık ekiplerince Konya Şehir Hastanesine götürüldü. Olayın ardından gözaltına alınan Ali Ay serbest bırakıldı. Serbest bırakılan Ali Ay Cumhuriyet Başsavcılığı’nın ve eşinin avukatının itirazı üzerine yeniden tekrar gözaltına alınarak gönderildi. Karakoldaki işlemlerinden sonra adliyeye sevk edilen Ali Ay çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Tutuklu sanık Ali Ay hakkında Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından iddianame hazırlandı. Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianame Asliye Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi.

rukiye ay ile ilgili görsel sonucu

Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede şu ifadeler yer aldı:

Cumhuriyet Başsavcılığının hazırladığı iddianameye göre  ‘Kasten yaralama’ ve ‘tehdit’ suçlarından yargılama talep edilen iddianamede Rukiye Ay’ın, kahvaltı için eşi Ali Ay’ı uyandırdığı ve bunun üzerine çift arasında tartışma çıktığı ifade edildi. Ali Ay’ın ardından sıcak suyu eşinin başından aşağı döktüğü ve yanındaki kızı Eylül’ün bacağına isabet ettiği belirtti. İddianameye göre, Rukiye Ay da ifadesinde olayı anlatıp, sıcak suyla haşlandıktan sonra ambulansı aramaya çalıştığını ancak eşinin engel olduğunu, bunun üzerine kızını yanına alarak karşı komşusuna sığındığını belirtti.

Cumhuriyet Başsavcılığının hazırladığı iddianameye göre sıcak suyun ise Yargıtay 12’nci Ceza Dairesi tarafından verilen karar örnek gösterilerek, ‘silah’ niteliğinde değerlendirilmesi gerektiği ifade edildi. Ali Ay’ın, eşini yaraladığı gerekçesiyle 1 yıldan 4,5 yıla kadar, kızını yaraladığı için de 4 aydan 1,5 yıla kadar hapis cezasıyla yargılanması talep edildi. Ali Ay’ın ayrıca eşini tehdit ettiği için de 2 yıldan 5 yıla kadar hapis ile cezalandırılması istendi.

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!