Çakıcı kasetiyle istifa eden bakan anlattı: “Tayyip Bey istemezse…”

Çakıcı kasetiyle istifa eden bakan anlattı:

Gazeteci Saygı Öztürk,  Alaattin Çakıcı ile telefon konuşmasının televizyonlarda yayınlanması sebebiyle istifa etmek zorunda kalan eski Bakan Eyüp Aşık’ın İçişleri Bakanı Süleyman Soylu hakkında açıklamalarına gazetedeki köşesinde yer verdi.

‘Çakıcı kasetiyle istifa eden bakan’ Saygı Öztürk’e anlattı: Tayyip Bey istemezse…

Saygı Öztürk’ün “Çakıcı kasetiyle istifa eden bakan anlatıyor” yazısında şu ifadeler yer aldı:

Eyüp Aşık renkli bir siyasetçi. Milletvekilliği döneminde en kritik komisyonlarda görev aldı. Devlette ne olup bittiğine ilişkin önemli bilgilere ulaştı. Devlet Bakanlığı döneminde o dönem aranan Alaattin Çakıcı ile telefon konuşması televizyonlarda yayımlandı.

Aynı gün Devlet Güvenlik Mahkemesi Başsavcılığı’na dilekçe verip hakkında soruşturma açılmasını istedi. Ancak, DGM Başsavcısı Aykut Cengiz Engin, “Soruşturma açabilmemiz için sizin dokunulmazlığınızın kaldırılması lazım” dedi. Aşık, bu iş uzamasın diye hem bakanlıktan, hem milletvekilliğinden istifa etti, dokunulmazlığını kaldırttı ve yargılandı. Beraat etti, siyasete kaldığı yerden bu kez daha güçlü olarak döndü.

İçişleri Bakanı hakkında, Sedat Peker’in önemli iddiaları oldu. İçişleri Bakanı da, Cumhuriyet Savcılığı’na hakkında suç duyurusunda bulundu. Ama, dokunulmazlığı olan bakan hakkında C. Savcısı’nın soruşturma açamayacağını bakan biliyor olmalı. Ancak, görevinden istifa ederse hakkında soruşturma açılabilir. Açılmış olsa bile o soruşturma ne kadar hakkaniyetli yapılırsa yapılsın, bakanın aklanması inandırıcı olmaz.

Saygı Öztürk’ün yönelttiği “Bakan ‘Ben suçsuzum, yargılanmak istiyorum.’ derse ne yapmalı?” sorusuna Aşık,

“Onun rica edeceği yer TBMM Başkanlığı’dır, Tayyip Erdoğan’dır. Diyecek ki, ‘Dokunulmazlığımın kaldırılması için AK Parti de oy versin. Ak Parti oy vermeden çoğunluk sağlanamadığı için dokunulmazlığı kaldırılamaz. Yani, dokunulmazlık kaldırılmadan istifa etmiş olsa bile dokunulmazlık kalkmış sayılmaz. Süleyman Bey de o kararı veremez. O karar Tayyip Bey’in vereceği karardır.

Bakan Bey gider Cumhurbaşkanı’na, ‘Ban sıkıldım, yoruldum hakkımdaki iddialardan dolayı da mahkemede yargılanmak istiyorum. O mahkeme 6 ay sürer, beraat ederse o zaman bambaşka da bir Süleyman Soylu olur, tartışılan bir durumdan çıkar.” cevabını verdi.

Gazeteci Saygı Öztürk, eski bakan Aşık’a “Şimdiki durumu nasıl görüyorsunuz?” sorusunu yönettiğinde Aşık’ı şu cevabı verdi:

“Toplum bu işin dedikodu kısmına çok teşne. Yani Sedat Peker ne derse 3-5 milyon kişi videosunu izliyor. Olaylar ne kadar olmuş önemli değil. ‘Ne tavsiye edersin?’ dersen; ben hükümete şeffaflık tavsiye ederim. ‘Benim TBMM’de çoğunluğum var’ demeyecek, Meclis’te komisyon kurup bu konuları araştırmalı. Sonuçta, bunları komisyon da mahkemeye havale etsin. Bu işlerin üstü örtüldükçe, ‘Nasıl olsa milletvekili çoğunluğumuz var, nasıl olsa kuvvetimiz var’ dedikçe bu dedikodu yüz misli yayılacak, dedikoduya herkes eklenecek. Cumhurbaşkanı Tayyip Bey istemezse hiçbir şeyi meydana çıkartmak mümkün değil.”

 

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!