Büyük Tehlike!..

Büyük Tehlike!..

Ülkemizde Koronavirüs salgınının giderek kontrol altına alındığı kanısı ağır basıyordu. Her gün yayımlanan salgınla ilgili raporlarda:
► İyileşenlerin sayısı yeni hasta sayısından çok fazla çıkması… (Neredeyse iki katı, hatta bazı günler üç katına yakın)
► Ölü sayılarının önemli oranda azalması…
► Yoğun bakım hasta sayısı ile entübe hasta sayısında da umut verici azalma görülmesi bizi umutlandırdı.
Bu veriler şimdilik Avrupa’nın kalkınmış ülkelerini, Koronavirüs salgını karşısında gösterdiğimiz başarıyla geride bıraktığımızın bir kanıtıydı. Elbette sevindirici bir haber… Başta sağlık çalışanları olmak üzere ilgili olan herkese içten teşekkürlerimizi sunarız.
***
Ancak bir yandan da günlük raporlarda açıklanan verilerin gerçeği yansıtmadığı iddiaları ileri sürülüyor… Evet, ne yazık ki halkın önemli bir bölümü bu konuda ikilem yaşıyor. Devletin açıkladığı rakamların doğruyu yansıtmadığı savı çok ağır bir itham! Eğer doğruysa ülkemiz adına vahim ve çok tehlikeli sonuçlara gebe bir durumla karşı karşıyayız demektir. Günü kurtarmak adına yapılanlar ülkeye çok büyük zarar verecektir.
***
Beşiktaş Kulübünde yapılan test sonucunun toplam on kişide pozitif çıkması öyle üstün körü geçilecek ve göz yumulacak bir durum değildir. Ülkemizin büyük bir tehdit altında olduğuna bundan daha somut bir kanıt olabilir mi? İçinde bulunduğumuz vahameti anlamak ve ülkemizin nasıl büyük bir tehdit altında olduğunu söylemek için uzman olmaya gerek yok!
Bir hafta önce yapılan test sonuçlarında iki kişide pozitif çıkması, bundan bir hafta sonra yapılan ikinci test sonucunda sekiz kişide daha pozitif çıkması çok sayıda sorulara kapı açmıştır. Aslına bakarsanız Beşiktaş Kulübünde üç test yapılmıştır:
► İlk test: Fatih Terim’in Koronavirüs test sonucunun pozitif çıkması üzerine yapılmış ve sonuçlarının negatif çıktığı 20 Mart 2020’de açıklanmıştı.
► İkinci test: Geçen hafta yapılmış ve geçtiğimiz Cuma günü test sonuçlarının iki kişide pozitif çıktığı belirtilmişti.
► Üçüncü test: İkinci testte çıkan pozitif sonuçlar üzerine son bir test daha yapılmasına karar verilmiş, ne yazık ki bunun sonucunda 8 kişide daha test sonuçlarının pozitif çıktığı, bildiğiniz gibi dün açıklanmıştı.
Testin sonucunda Beşiktaş Kulübü Başkanı ile bir futbolcuda pozitif çıkması ayrıca düşündürücüdür.
***
Acaba testlere gereken özen gösterilmiyor mu? Bu soruyu ve cevabını elbette Sağlık Bakanlığı yetkililerinin sorup araştırması gerekir.
Eğer sayıları 1.508.824’e ulaşan testlerde gereken özen gösterilmiyorsa Beşiktaş Kulübü benzeri çok sayıda durumlarla karşılaşmak işten değildir. Tabii iki bu büyük bir tehlikenin habercisidir.
Salgının hızla yayılması nedeniyle bir hafta önce yapılan testlerde sonuçları negatif çıkanlardan 8 kişiye virüsün bu aralıkta bulaştığı düşünülebilir. Öyleyse tehlike vardır ama korkulacak ölçüde bir tehlikeden söz edemeyiz.
Ama testlerde özen gösterilmediğinden pozitif olmaları gerekenlerin tespiti yapılamamışsa durum çok vahim ve büyük tehlikelere gebedir.
Test yapılabilmesi için Sağlık Bakanlığının ortaya koyduğu ilkelerin çok da tutarlı olmadığı sonucu da çıkmaktadır. Bu nedenle Sağlık Bakanlığının bir an önce bu soruların gerçek karşılığını bulup ona uygun hareket etmesi sağlanmalıdır.
Yoksa son günlerde içte ve dışta esen huzurlu hava kirlenecek ve kolay kolay altından kalkamayacağımız bir duruma düşeceğiz demektir.

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!