Bursa’da “Uluslararası Çocuk ve Gençlik Tiyatroları Festivali” başladı

featured

Bursa Kültür Sanat ve Turizm Vakfı’nın (BKTSV) Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın katkılarıyla ve Harput Holding, Royal Termal Otel, Özhan Market, Bursa Ticaret Borsası, Atış Şirketler Grubu ve Şahinkaya Okulları’nın sponsorluğunda  12-17 Kasım 2022 tarihleri arasında düzenlediği festivalin açılış töreni yapıldı.

Törene; Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, BKTSV Başkanı Sadi Etkeser, Uluslararası Çocuk ve Gençlik Tiyatroları Birliği Türkiye Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Özgün Çakar Özdemir ile tiyatro sever çocuklar ve aileleri katıldı.

Tiyatroyu ücretsiz olarak çocuk ve gençlerle buluşturacak olan festivalde, bu yıl İran’dan 2, İspanya ve Kazakistan’dan da 4’ü yabancı 14 ekip yer alacak. 7 farklı noktada yapılacak tamamı ücretsiz 30 gösterinin yanı sıra 6 atölye ve 1 söyleşi gerçekleştirilecek.

Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Bursa’nın kadim medeniyetimizin izlerini taşıyan çok özel bir şehir olduğunu söyledi.

Bursa’da kültürle iç içe olmanın ve kültürle sosyalleşmenin olmazsa olmazları olduğunu belirten Başkan Alinur Aktaş, altyapıdan ulaşıma kadar birçok konuda çalışmalar yürüttüklerini ancak tarihi ve kültürel çalışmalar ayrı önem verdiklerinin altını çizdi.

Konuşmaların ardından Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş tarafından festivalin sponsorları olan Harput Holding, Royal Termal Otel, Özhan Market, Bursa Ticaret Borsası, Atış Şirketler Grubu, Şahinkaya Okulları ve BKSTV’ye desteklerinden dolayı teşekkür plaketi verildi.

İlk oyun ‘Seyyah’

Açılış töreninin ardından festival, Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu oyuncularının sahnelediği ‘Seyyah’ adlı oyunla başladı. Pervin Atamert’in yazdığı ve Altuğ Görgü’nün yönetmenliğini üstlendiği oyunda Osman Murat Erten, Aykan Yılmaz, Kutlay Akbal, Seçkin Kaymaz, Uğur Serener ve M. Eren Topçak sahne aldı.

Festival boyunca etkinlikler, Tayyare Kültür Merkezi, Uğur Mumcu Kültür Merkezi, Barış Manço Kültür Merkezi, Gürsu Kültür Merkezi, Podyum Sanat Mahal ve Çeksanat Görükle Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilecek.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!