Bunca açlık varken ve savaşla mücadele ederken “Lüks Moda Sektörü” büyüdükçe büyüyor!

featured

Kuzey Amerika’da milyoner sayısındaki artışın lüks moda pazarının büyümesini desteklemesi bekleniyor. Ayrıca bölge, lüks alışveriş bölgeleri, seçkin mağazalar ve butikler gibi çeşitli üst düzey alışveriş deneyimleri sunmaktadır. Turistler, özellikle de lüks alışverişe erişimi sınırlı olan ülkelerden gelenler, bu benzersiz deneyimlere ilgi duyabilir ve seyahatleri sırasında lüks satın almalar yapma ve pazarın büyümesini destekleme olasılıkları daha yüksek olabilir. ABD, Kuzey Amerika’daki lüks moda pazarında önemli bir paya sahip. Ülke, dünya çapında en fazla milyarder sayısına sahip ülke. Dahası, ülke yüksek bir yaşam standardına sahip olduğundan ülke genelinde lüks moda ürünlerine yönelik önemli bir talep yaratmaktadır. Ayrıca artan gelirin, pazarda lüks moda ürünlerine olan talebi yönlendiren lüks marka satıcılarının gelirlerine de katkıda bulunması muhtemeldir.

LÜKS MODA NEDİR?

Lüks moda, detaylara gösterilen titizlikle dikkat ve benzersiz kalite ile karakterize edilen, sanat ve zenginliğin olağanüstü bir birleşimini temsil eder. Lüks moda giysiler ve aksesuarlar yalnızca giyim öğeleri değil aynı zamanda bireysellik ve statü ifadeleri olduğundan, en iyi malzemelerle üretilmiştir ve genellikle karmaşık el işçiliğiyle bulunmaktadır. Aynı zamanda yaratıcılıklarını her dikişe ve süslemeye aktaran tasarımcıların ve zanaatkarların ustalığını sergileyen benzersiz bir duyusal deneyim sunuyor.

PAZAR TRENDLERİ VE FIRSATLARI

Artırılmış Gerçeklik (AR), bireyin gerçek fiziksel dünyadaki sanal unsurları deneyimlemesine yardımcı olur. Sanal gerçeklik ve meta veri tabanı son yıllarda büyük ilgi gören yeni gelişen teknolojilerdir. Teknolojideki en son trendlerden biridir ve çeşitli endüstrilerde giderek ivme kazanmaktadır. 5G ağının kullanıma sunulmasıyla artan akıllı telefon penetrasyonu ve daha hızlı indirme hızı, çeşitli işletmelere AR teknolojisinden yararlanma ve müşterilere daha iyi alışveriş deneyimleri sunma fırsatı sunuyor. Lüks moda pazarındaki çeşitli işletmeler, müşterilerin satın alma davranışlarını etkilemek ve onların daha bilinçli kararlar almasına yardımcı olmak için AR’den yararlanıyor. Moda ürünlerinin satın alınması büyük ölçüde ürünün denenmesine bağlıdır; bu nedenle müşteriler son satın alma işlemlerini yapmadan önce ürünleri denemeyi tercih ediyor.

SÜRDÜRÜLEBİLİR ÜRÜNLERE YÖNELİK ARTAN EĞİLİM

Müşteriler giderek daha fazla çevreye duyarlı hale geliyor ve daha sürdürülebilir yaşam tarzı seçimleri arıyorlar. Ayrıca lüks marka sahipleri üzerinde, lüks oranını korurken çevreyi azaltmaları yönünde halktan ve sektörden gelen baskı da artıyor. Bu durum birçok lüks moda markasını lüks giyim, ayakkabı ve diğer moda ürünlerinin üretiminde sürdürülebilir ve çevre dostu hammaddeler kullanmaya yöneltti. Ayrıca lüks moda perakendecileri de lüks moda pazarında sürdürülebilirliği daha görünür kılmak için girişimlerde bulunuyor. Net a Porter, Selfridges, Matches Fashion ve diğerleri gibi çevrimiçi perakendeciler, sürdürülebilirliğin önemini ve pazarda artan talebi vurgulamak için kendi web sitelerinde sürdürülebilirliği öne çıkardılar.

GELİRLERİ BÜYÜYEN KİŞİLERİN ARTISI

Lüks moda ürünleri üstün kaliteleri, dayanıklılıkları ve benzersiz marka değerleri nedeniyle daha yüksek fiyatlandırılır. Dolayısıyla alt gelir grubundaki kişilerin bu ürünleri satın alma olasılıkları daha düşüktür. Lüks moda ürünlerinin çoğu, yüksek net servete sahip kişiler tarafından satın alınmaktadır. Gelişmekte olan ülkeler, Yüksek Net Değere Sahip Bireylerin (HNWI) sayısında önemli bir artışa tanık oluyor ve bu da pazarda lüks moda ürünlerine olan talebin artmasına neden oluyor.

LÜKS MODA ENDÜSTRİSİNDEKİ BÜYÜME BEKLENTİLERİ VE TRENDLER NELERDİR?

Şu anda, lüks modanın istek uyandıran doğası ve tüketiciler arasındaki ayrıcalık ve prestije yönelik içsel arzu, pazarın büyümesini destekleyen temel faktörlerden birini temsil ediyor. Bu arzu, titizlikle hazırlanmış ve olağanüstü kaliteyle donatılmış, onları seri üretilen alternatiflerden ayıran ürünlere sahip olmanın cazibesiyle daha da büyüyor. Bunun yanı sıra, dünya genelinde artan orta sınıf nüfusla birlikte artan harcanabilir gelirler de pazarın büyümesini güçlendiriyor. Buna ek olarak, lüks ürünlerin çeşitli çevrimiçi ve çevrimdışı dağıtım kanalları aracılığıyla geniş çapta bulunabilirliği, gelişen e-ticaret endüstrisiyle birleştiğinde pazarın büyümesine katkıda bulunuyor. Ayrıca sosyal medya platformlarının ve fenomenlerin yükseliş trendi de pazarın büyümesini destekliyor. Bunun dışında hızlı kentleşme, bireyler arasında statü sembollerine ve ayrıcalıklı ürünlere olan isteği körüklüyor ve bu da pazarın büyümesine ivme kazandırıyor. Buna ek olarak, deneyimsel lüks, sürdürülebilirlik ve özgünlüğe doğru gelişen tüketici tercihleri, lüks moda markalarını ayrıcalıklarını korurken bu değerlere uyum sağlamaya teşvik ediyor. Buna paralel olarak küreselleşme, lüks moda markalarının farklı pazarlarda yankı uyandıracak tasarımları ve pazarlama stratejilerini uyarlamasıyla kültürler arası etkileri etkiliyor. Y kuşağı ve Z kuşağı demografisi, benzersiz, hikaye odaklı deneyimlere olan ilgileri, lüks markaları olumlu bir pazar görünümü sunan yenilikçi ürünler üretmeye zorladığından çok önemli bir rol oynuyor.

Ayrıca, atletik giyimin artan popülaritesi lüks moda pazarını da hareketlendiriyor. Spor giyimin artan popülaritesi, genç neslin ilgisini çekmek, sağlık bilincine sahip olmak, değişen tüketici tercihleri ​​ve diğerleri gibi çeşitli faktörler nedeniyle pazardaki talebi artırdı.

SEKTÖRDE FAALİYET GÖSTEREN TEMEL MARKALAR NELERDİR?

⦁ Burberry Grup Plc

⦁ Capri Holdings Limited

⦁ Chanel SA

⦁ Dizel SpA (OTB Grubu)

⦁ Dolce & Gabbana Srl

⦁ Giorgio Armani SpA

⦁ Industria de Diseño Textil SA

⦁ Kering SA

⦁ LVMH Moët Hennessy Louis Vuitton, Prada SpA

⦁ PVH Corp.

⦁ Ralph Lauren Şirketi ve Rolex SA.

Yazan:

Zibilondon Designer Zeynep Moreau

Kaynak:www.zibilondon.com

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!