Buğra Kavuncu’nun FETÖ Soruşturmasında, Ümit Özdağ’ın İfadesine Başvuruldu

Buğra Kavuncu'nun FETÖ Soruşturmasında, Ümit Özdağ'ın İfadesine Başvuruldu

Istanbul Bağımsız milletvekili Ümit Özdağ, bir televizyon programında IYI Parti İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu’nun FETÖCÜ olduğuna ilişkin iddiaları ardından re’sen başlatılan soruşturma kapsamında bilgisine başvurulmak üzere adliyeye geldi.

Buğra Kavuncu'nun FETÖ Soruşturmasında, Ümit Özdağ'ın İfadesine Başvuruldu

Özdağ, terör suçları soruşturma bürosunda Cumhuriyet Savcısı Gazezoglu’na ifade verdi.
İfadesinin ardından açıklamada bulunan Özdağ, “Savcının bilgime başvurmak üzere davetine icabet ederek bugün Çağlayan Adliyesi’nde, sayın savcıyla görüştük. Ve daha önce kamuoyuyla paylaştığım ve paylaşmadığım hususları sayın savcıyla da paylaştım” açıklamasında bulundu.

Ümit Özdağ, sözlerine şöyle devam etti:

“Türkiye, son bin yılda karşı karşıya olduğu en büyük iç tehdit olan FETÖ ile bir mücadele veriyor. Ben, FETÖ’nün  Türk milletine ve devletine karşı son Haçlı Seferi olduğunu düşünüyorum. Ve bundan dolayı bu casusluk ve Terör Örgütüyle mücadelenin her planda yürütülmesi gerektiği inancındayım. Ancak bugün yürütülen mücadele, stratejik bir planlamadan çok uzak, eksik, hatalı bir mücadele. Ama biz siyasette bulunduğumuz yerde, bu mücadeleyi sonuna kadar ilk günden beri nasıl sürdürdüysek, bundan sonra da öyle sürdürmek kararlılığı içerisindeyiz. Yapılan eksikleri, yanlışları da söylemeye, Türk milleti’nin önüne taşımaya devam edeceğiz. İYİ Parti; Atatürk’e, İstiklal Harbi’ne, Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluş felsefesine samimi olarak bağlı kurulmuş bir partidir. Onların bu samimi inanç ve duygularına ihanet edilmesine bizim isyanımızdır bugün yaşananlar, ve paraşütle FETÖ ilsaklıların partiye getirilmesine müsade etmeyişimizin, etmek istemeyişimizin sonucudur bugün yaşananlar. Diğer partilerde ne kadar FETÖ’cü, FETÖ iltisaklı olup olmadığı bizi ilgilendirmiyor. Atatürk çizgisindeki Türk milliyetçilerinin olduğu yerde ne FETÖ’cü olur ne PKK sempatizanı, ne de başka bir terör örgütüyle iltisaklı olan kişi ve yapılar. Bu güne kadar mücadeleyi nasıl verdiysek, bundan sonraki siyasetimizde de öyle vereceğiz.

Daha önce kamuoyu önünde söylediğim hususları tekrarladım. Zapta geçirdi sayın savcı. Basına açıktır, alabilirsiniz. Zabıtta hepsi ortaya konulmuş durumda ve genel bir çerçeve değerlendirmesinde tabii kendisiyle bu çerçevede paylaştım.”

Buğra Kavuncu'nun FETÖ Soruşturmasında, Ümit Özdağ'ın İfadesine Başvuruldu

https://youtu.be/rN2VOLkmQOs

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!