“Bu utanç iktidara yeter”

Kayseri’de yaşayan Uygur Türk’ü kanaat önderi, Dünya Uygur Kurultayı Başkanı Dolkun İsa’nın Türkiye’ye girişinin engellenmesine sosyal medya hesabından yaptığı paylaşım ile tepki gösterdi.

Dünya Uygur Kurultayı Başkanı Dolkun İsa’nın Cumartesi günü Ankara Esenboğa havaalanına girişinin engellenmesi, Kulahmet Cantürk tarafından protesto edildi.

DUK Başkanı Dolkun İsa’nın Türkiye’ye girişinin engellenmesi ve Kayseri’de ki 25 Uygur Türkünün kira yardımının kesilmesine tepki gösteren Cantürk, Devletin mültecilere yaptığı yardımlara da dikkat çekti.

Konu ile ilgili sosyal medya hesabından paylaşım yapan Kulahmet Cantürk;
“Bu utanç da iktidara yeter, biraz dik durun, onurlu bir dış siyasetiniz olsun. Korkmayın bu kadar Çin’den, öz milletine sizin kadar düşman az bulunur. Hadi Dolkun İsa Başkana bahaneler buldunuz kendinizce Çin’den korktuğunuz için, peki ya memlekette milyonlarca başka milletten sığınmacılara kira, yemek, yakacak vesair yardım yapılırken neden Kayseri’de ki Doğu Türkistanlı 25 Ailenin (Melikgazi Bölgesinde) kira yardımını kesiyorsunuz? Türk Soylu oldukları için mi? şunu iyi bilin, rızkı veren Allah’tır (C.C) bu Devletin, Memleketin sahibi de Yüce Türk Milletidir.” dedi.

"Bu utanç iktidara yeter"

Kaynak: Dürüst Haber

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!