Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu

Herkesin malumudur ki, biz Türkmeneli Araştırma ve Düşünce Merkezi olarak, İstanbul’da 17 – 20 Ekim tarihleri arasında Genişletilmiş bir Türkmen Kurultayı düzenliyeceğimizi duyurmuştuk. Yine herkesce malumdur ki de Türkmen halkımızın ümitlerini bağladığı bu önemli buluşmanın gerçekleşmesi, Türkmeneli bölgesindeki iletişim aksaklıklardan ve Kurultay’ın istenilen amacına şu anda ulaşamayacağı anlaşıldığından ertelenmişti.

Ancak Türkmen siyasi parti ve teşkilatlarının başkan ve temsilcilerinin, 20.Ekim.2014 tarihinde Irakın başkenti Bağdat’ta bir araya gelip, 22-23.Kasım.2014 günlerinde, Türkmenleri çok yakından ilgilendiren önemli konuları ele almak amacıyla bir Türkmen buluşması düzenlemeyi kararlaştırılmaları, ne bizim düzenliyeceğimiz Genişletilmiş Türkmen Kurultayı’yla ilgisi vardır ve nede Türkmen Meclisinin yeni heyetinin seçilmesiyle.

Bu konuda bizim geri adımımız yok ve kararlığımız sonsuzdur. Çünkü görünen köy kılavuz istemez. Türkmen Kurultayı’nın gerçekleşmesini ve Türkmen Meclisi’nin yeniden şahlanmasını Türkmenler halk olarak istiyorlardır. Ancak kendi çıkarları açısından gerçekleşmesinden korku ve endişe duyan bazi belirli kesim ve kişiler bin bir bahane uydurarak, bizim tarafımızdan gerçekleşmesini engellemeye çalışıyorlardır.
Biz de Türkmen Davası’nın tüm gerçek yürek yananlarıyla birlikte bu kurultayın yapılmasını gerçekleştireceğiz ve Türkmen Meclisini de yeniden Türkmen kalasının dim dikliğini gibi oluşturacağız.
 
Türkmen Buluşması mı Kurultay mı.. !!
 

20.Ekim.2014 tarihli toplantı da alınan karara göre, belirlenen 22-23.Kasım.2014 günlerinde kurultay değil, geniş katılımlı bir buluşma yapılacaktır. Ancak Eski Türkmen Milletvekili Hasan Özmen, kendisiyle Gazeteci Fatih Erboz tarafından yapılan ve Yeniçağ gazetesi, 28.Ekim.2014 tarihli sayısında yayınlanan bir röportajda Türkmen Buluşmasından hiç söz etmemektedir.

Röportajda bizim planladığımız Türkmen Kurultayı’ndan söz etmektedir Sayın eski Milletvekilim. Şaşışırıyorum, en çok İstanbul’da yapılacak Tükmen Kurultayı’na karşı çıkan Özmen bey, ne oldu da Bağdat’ta kararlaştırdıkları Türkmen Buluşması’nın adını Türkmen Kurultayı’na değiştirdi? Acaba bu konudan 22.Ekim.2014 tarihinde toplantıya hazır bulunan saygı değer diğer Türkmen dava arkadaşlarının haberi varmıdır? Varsa bu konunun halkımızdan neden gizli tutulduğunu, açıklıya bilirler mi? Yoksa bu da bazı belirli iç ve dış güçlerle kimi arkadaşların kendi çıkarları doğrultusunda değiştirilmiştir?
 
Son olarak biz Türkmeneli Araştırma ve Düşünce Merkezi olarak, Irak’ta her hangi kesim ve her hangi gurubun Türkmen davası çıkarları doğrultusunda, adını ne koyarlarsa koysunlar, düzenledikleri her buluşmayı,  sonuna kadar destekliyeceğiz. Lakin hiç bir kimsenin mevkii ne olursa olsun, milletimizin çıkarlarını alet ederek, bulanık sularda balık avlamasına da asla ve asla izin vermiyeceğiz.

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!