Bu istifalar İYİ Parti’nin başını ağrıtacak

Bu istifalar İYİ Parti’nin başını ağrıtacak

Bugün itibariyle Haber Merkezinize ulaşan yeni istifalar İYİ Parti’nin başını ağrıtacak gibi. Haber Merkezimizin edindiği bilgiye göre İYİ Parti Merkez Danışma Kurulu (MDK) üyesi Prof. Dr. İsa Özkan ve Yüksek İstişare Kurulu (YİK) üyeleri Prof. Dr. Harun Demirkaya, Doç. Dr. Meşkure Yılmaz, Feridun Yıldız ile İlhan Alpboğa İYİ Parti’den ve partideki bütün görevlerinden istifa ettiler.

İYİ Parti’nin kuruluş ilkelerinden farklılaştığını ve şu anda bir eksen kayması yaşadığını” söyleyen MDK Üyesi Prof. Dr. İsa Özkan, “Türk Milliyetçilerinin tasfiye edildiği bir partide hizmet etmesinin mümkün olamayacağını” söyledi.

Bu istifalar İYİ Parti’nin başını ağrıtacak

PROF. DR. İSA ÖZKAN KİMDİR?

Prof. Dr. İsa ÖZKAN, 01.04.1957 tarihinde Nevşehir’in Kozaklı ilçesinde doğdu. İlköğrenimini ilçe merkezinde tamamladı. Kayseri İlk öğretmen Okulundan 1975 yılında birincilikle mezun oldu. Hacettepe Üniversitesi, Sosyal ve İdarî Bilimler Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümünde bir yıllık hazırlık sınıfını müteakip dört yıl süren lisans öğrenimini 1980 yılında bitirdi. 1983 yılında yüksek lisans, 1987 yılında doktora derecesini alan ÖZKAN, 1988 yılında Hacettepe Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümüne yardımcı doçent olarak atandı. 1989-1991 yılları arasında Polonya-Varşova Üniversitesi’nde öğretim elemanı olarak çalışan ÖZKAN, burada Türk dili ve kültürüyle ilgili dersler verdi.

1992 yılında doçent olan İsa ÖZKAN, 1993 yılında Gazi Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümünde doçentlik kadrosuna tayin edildi. 1998 yılında aynı bölümde profesör olan Özkan, 1999-2002 yılları arasında Bölüm Başkanlığı ile 1997-2008 yılları arasında Gazi Üniversitesi TÖMER Başkanlığı görevlerinde bulundu. Hâlen, Gazi Üniversitesi, Edebiyat Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümünde öğretim üyeliği görevini sürdürmektedir

Yayımlanmış on kitabı ve çok sayıda makalesi bulunan Prof. Dr. İsa ÖZKAN, Prof. Dr. Fatma ÖZKAN ile evli ve iki çocuk babasıdır.  

***

İYİ Parti’ye Atatürk ilkelerine bağlı bir parti olduğunu” düşündüğü için katıldığını belirten YİK Üyesi Harun Demirkaya, partide aradığını bulamadığı için ayrıldığını açıkladı.

Bu istifalar İYİ Parti’nin başını ağrıtacak

PROF. DR. HARUN DEMİRKAYA KİMDİR?

Halen Kocaeli Üniversitesi Öğretim Üyesi olan Prof. Dr. Harun Demirkaya’nın uzmanlık alanı İnsan Kaynakları Yönetimidir.

Demirkaya;

Kamu kuruluşlarında memur ve yönetici olarak ve TSK’da Binbaşı rütbesine kadar Personel subayı olarak görev yaptı.

Adalet Bakanlığı bünyesinde Ceza ve infaz kurumları izleme kurulu üyesi, İş Mahkemeleri Bilirkişiliği ve Konkordato Komiserliği görevlerini yürüttü.

Çalışma Bakanlığı Resmi Arabulucusu olarak görev yaptı.

 

İnsan Kaynakları ve Kalite Yönetimi Derneği başta olmak üzere, mesleki derneklerin, Uluslararası Örgütlerin Yönetimi Derneği ve Kongresinin, Atatürkçülük ve Türk Dünyası ile ilgili STK’ların ve birçok Sivil Toplum Kuruluşunun kurucusu ve yöneticisi oldu.

Yönetim ve İnsan Kaynakları alanında 6’sı ekip çalışması 10 kitabı, ulusal ve uluslararası düzeyde atıflar alan yüzden fazla makalesi ve bildirisi vardır.

Kurulma çalışmalarından itibaren İYİ Partide yer aldı ve 2018 seçimlerinde Kocaeli Milletvekili adayı oldu.

İYİ Parti Yüksek İstişare Kurulu Üyesi ve İYİ Parti AR-GE Strateji Kurulu Koordinatörü olarak görev yapmıştır.

***

Prof. Dr. Ümit Özdağ hocam İYİ Parti’den ayrılınca” İYİ Parti’den ayrıldığını belirten YİK Üyesi Doç. Dr. Meşkure Yılmaz şunları söyledi:

“Sayın Özdağ “gerçek” bir bilim insanıdır. Yalnızca Türkiye’de değil, dünyanın önemli üniversitelerinde de dersler ve konferanslar vermiştir, başarılı çalışmalara imza atmıştır. Ciddi ve titiz çalışan Sayın Özdağ doktora tez danışmanımdı, her zaman ilkeli ve çalışkan oluşuyla bana rehberlik etti ve öğrencisi olmaktan gurur duydum

Sayın Özdağ’ın bilim insanlığının yanı sıra siyasete atıldığı zaman da aynı ağırbaşlı, nazik tavrı ve donanımı ile Türk kamuoyunun takdirini kazandığına hepimiz şahidiz. Sayın Özdağ Türk siyaseti için önemli bir modeldir. Tartışmasız milliyetçiliğinin yanında dünyayı okuyabilen bir entelektüel olması da ayrı bir kazançtır. Ümit Özdağ dürüst, idealist, karizmatik, bir liderde bulunması gereken bütün özelliklere ve donanıma sahiptir. Vatanını, milletini seven, demokratik parlamenter rejimden yana ve Atatürkçü kişiliğiyle inandığı davasından asla vazgeçmeyen hocam ile bu yolda birlikte yürümekten gurur duyacağım.”

Bu istifalar İYİ Parti’nin başını ağrıtacak

DOÇ. DR. MEŞKURE YILMAZ KİMDİR?

Selçuk Üniversitesi Eğitim Fakültesi Tarih Bölümünden mezun oldu. 1985-1998 yılları arasında Milli Eğitim Bakanlığında tarih öğretmenliği yaptı. Selçuk Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Cumhuriyet Tarihi Ana Bilim Dalı’nda 1990’da yüksek lisans, 1999’da doktora eğitimini tamamladı.1998-2000 yılları arasında Milli Eğitim Bakanlığı Talim ve Terbiye Kurulunda kitap yazma ve inceleme komisyonlarında görev yaptı. 2000-2010 yılları arasında Gazi Üniversitesi’nde okutman olarak çalıştı.

2010 yılında Gazi Üniversitesi Mesleki Eğitim Fakültesi Temel Bilimler Bölümünde yardımcı doçent ve aynı bölümde 2014-2016 yılları arasında bölüm başkanlığı yaptı. 2016-2018 yılları arasında Gazi Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Cumhuriyet Tarihi Ana Bilim Dalında öğretim üyesi olarak çalıştı. 2018’den beri Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Cumhuriyet Tarihi Anabilim Dalında görev yapmaktadır. Türk Dünyası, Milli Mücadele ve Kadın Hakları gibi konularda çalışmaktadır. Alanında çok sayıda makale, bildiri gibi akademik yayınları bulunmakta ayrıca Türklerin Dünyası, Konya’da Müdafaa-i Hukuk Cemiyeti ve Mümtaz Bahri Koru ile Kuvvacı Tevfik Bilge Hoca adlı üç kitabı basılmıştır. Çalıştığı alanlarla ilgili pek çok konferans vermiş ayrıca radyo ve televizyon programlarına katılmıştır.

***

İdeolojik mensubiyetinin 1973 yılında Ülkü Ocakları ile başladığını belirten YİK Üyesi Feridun Yıldız 1980 yılına kadar Ülkü Ocaklarında görev aldığını, 1080 sonrasında ise MHP’de değişik kademelerde yöneticilik yaptığını, 2003’den sonra MHP’de su yüzüne çıkan eksen kayması ile Prof. Dr. Ümit Özdağ liderliğinde muhalif hareketin içinde yer aldığını, bu süreçte MHP’de ideolojik düzelme görülünce tekrar merkezi desteklediğini ancak farklı düşünenlerin siyaset yapmasının mümkün olmadığını görünce pek çok MHP’li gibi kendisinin de partiden ayrıldığını açıkladı. Yıldız, hayatı boyunca siyasete ideolojik eksenli baktığını, şu anda İYİ Parti’de de bir ideolojik kayma gördüğü için partiden ayrılıp Ayyıldız Hareketi ile beraber çalışmaya karar verdiğini belirtti.

Bu istifalar İYİ Parti’nin başını ağrıtacak

FERİDUN YILDIZ KİMDİR?

Bozkır-Konya doğumlu olan Feridun Yıldız Konya Anadolu Lisesi’nde 1977, Ankara Üniversitesi, Dil ve Tarih Coğrafya Fakültesi, Genel Türk Tarihi Bölümü’nden ise 1981 yılında mezun oldu. 1998 yılında Selçuk Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü’nde “Türk Siyasî Tarihinde “Milliyetçi Hareket Partisi” Siyasî Gelişimi, Fikrî Kaynakları, Teşkilatlanma Modeli (1965–1980)” Yüksek Lisans tezi ile bilim uzmanı unvanı aldı. İleri düzeyde İngilizce bilen Feridun Yıldız’ın; Cumhuriyet Dönemi Türk-Yunan İlişkileri (1980), Kuleli Askerî Lisesi Tarihi (1984), Amasya Tarihi (Hüseyin Hüsameddin) – Bugünkü dille (1986), Son Başbuğ’a Veda (1997) kitapları ile birlikte çeşitli gazete ve dergilerde yayınlanmış 100’ü aşkın makale ve köşe yazısı bulunmaktadır.

Türk Silahlı Kuvvetlerinde öğretmen subay olarak görev yapmış olan Yıldız, Türk Silahlı Kuvvetleri Eser Yazma Şerit Rozeti (1985) ve Türk Silahlı Kuvvetleri Onur Belgesi (1989) almıştır.

Siyasi çalışmalarına 1973 yılında Konya Ülkü Ocaklarında başlayan Yıldız, çeşitli görevler üstlenmiş, 1979-1980 yılları arasında Ülkücü Gençlik Derneği Genel Merkez Eğitim Masası Üyesi olmuştur. 1993-2016 yılları arasında MHP teşkilatlarında görev yapmış, 24, 25 ve 26. Dönemlerde milletvekili aday adayı olmuştur. 2017 yılında MHP’den ayrılıp “Türk Milliyetçileri Hayır Diyor” platformunda çalışmış, İYİ Parti’nin kuruluşundan bugüne İYİ Parti’de görev almıştır. İYİ Parti Yüksek İstişare Kurulu Üyesi ve İYİ Parti AR-GE Strateji Kurulu üyesi olarak görev yapmış, 2018 Genel Seçimlerinde milletvekili aday adayı olmuştur. Feridun Yıldız siyasi hayatına “Ayyıldız Hareketi” ile devam etmektedir.

***

YİK Üyesi İlhan Alpboğa, istifasını, “Türk Milliyetçilerinin sesi olacak güvenci ile katıldığım ancak, yönetenler tarafından geçmiş siyasi yol süresince yaşadıklarımızın misli ile karşılaştığımız ceberrutlaşma ve sahte demokratlık örneklerini yaşatıldığımız adından başka iyiliği kalmayan partiden istifa ettim. Ellerinden kan damlayan terör örgütünün hamilerine evlerinin kapısını açabilecek kadar onlarla yakınlaşan, küresel erklerin temsilcisi gibi hareket edenlere koltuk ayarlama uğruna, yola çıktıklarını yolda terk edenlerle işimiz olmaz. Mücadelemiz Türk Milliyetçiliği ülküsünün iktidar burçlarına dikene dek sürecektir.” Sözleriyle belirtti.

Bu istifalar İYİ Parti’nin başını ağrıtacak

İLHAN ALPBOĞA KİMDİR?

1965 Karabük doğumlu olan İlhan Alpboğa gazetecidir. Devlet Bakanı, Tarım Orman ve Köy İşleri Bakanı basın müşavirliğinde bulundu.

Halen Karabük Radyo Televizyon Yayıncıları İletişim Derneği Başkanı olan Alpboğa İYİ Parti Yüksek İstişare Kurulu Üyesi ve Üst Kurul Delegesiydi.

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!