Bodrum’da 20’den fazla kedi ölü bulundu

Bodrum'da 20’den fazla kedi ölü bulundu

Muğla’nın Bodrum ilçesinde iki farklı mahallede yirmiden fazla kedi, ölü bulundu. Mahalle sakinleri, kedilerin zehirlenerek öldürüldüğünü iddia ederek olaya isyan etti.
Bodrum’un Kumköy mahallesi İrmene mevkisinde 6 sahipli kedi ölü bulundu. Kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce tarım ilacı ile zehirlendiği iddia edilen kediler, mahalle sakinleri tarafından evlerinin yakınında veya bahçelerinde bir şekilde bulundu.

Mahallelilerin ihbarı üzerine Bodrum Belediyesi Zabıta ekipleri ve belediyenin hayvan ambulansı ‘Petbulans’ bölgeye geldi. Zehirlendiği öne sürülen, bitkin halde bulunan bir kedi yapılan müdahaleler sayesinde kurtarılırken 6 kedinin ise hâlâ kayıp olduğu bildirildi.

Başka Bir Mahallede On Beş Kedi Ölü Bulundu

Kumköy mahallesinin yanı sıra Cumhuriyet mahallesindeki bir site içerisinde de vatandaşlar tarafından beslenen kedilerin bir kısmı bitkin, bir kısmı da ölü halde bulundu. Hâlsiz kedileri veterinere götüren site sakinleri, kedilerin hayatta kalabilmesi için çabaladı. Tedavi altına alınan kediler, bir süre sonra tüm çabalara rağmen kurtarılamadı. Sitede iki günde on beş kedinin öldüğü öğrenilirken bu kedilerin de tarım ilacı ile zehirlenerek öldürüldüğü öne sürüldü.

Site sakinlerinden Elif Yılmaz, “Benim evimin önünde sadece 6 kedi öldü. Sitenin diğer bloklarında da ölen kediler var. Bitkin haldeki kediler de veterinere götürüldü ama kurtarılamadı. Güçlü bir ilaçla zehirlendikleri düşünülüyor. Kimin yaptığı bilinmiyor. Toplamda 15 kedi öldü, birçoğu sahipli kedi,” şeklinde açıklama yaptı.

Bodrum Belediyesi zabıta ekipleri, zehirleme olaylarıyla ilgili tutanak tuttu.

Kaynak: Tamga Turk

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!